Go Back

CAMEMBERT SU MEDUMI IR RIEŠUTAIS

Greitas užkandis, kuris tiks ne tik šventėms, bet ir šiaip savaitgaliui. Išbandžiau keletą variantų, tai šis labiausiai patiko.
Dar pekanų riešutai labai skanu, o vietoj petražolių mėtos arba krapai.

Ingredientai
  

  • 1 Camembert sūris (apie 250 g)
  • 1–2 šaukštai skysto medaus
  • 50 g graikinių riešutų, smulkintų
  • 30 g džiovintų spanguolių, pjaustytų
  • 1 šaukštas smulkiai kapotų petražolių
  • Citrinos žievelės

Paruošimo eiga
 

  • Supjaustykite Camembert sūrį mažais trikampėliais.
  • Graikinius riešutus smulkiai supjaustykite arba sutrupinkite, sumaišykite su kapotomis spanguolėmis ir krapais.
  • Įpilkite skystą medų į lėkštelę ir įdėkite sūrio gabalėlį, kad viena jo pusė pasidengtų medumi. Galima tiesiog aptepti medumi.
  • Tuomet kiekvieną sūrio gabalėlį apteptą medumi puse dėkite į riešutų, spanguolių ir petražolių mišinį, kad gabalėliai priliptų prie medaus.
  • Sudėkite gabalėlius ant elegantiškos lėkštės ar serviravimo lentelės ir užtarkuokite gerai nuplautos citrinos žievelės. Prieš patiekiant dar galite užlašinti kelis lašus medaus ant viršaus dekoracijai.
  • Skanių atradimų!

Noriu pastebėti

Vietoje graikinių riešutų galima naudoti lazdynų ar pekanų riešutus, taip pat pistacijas ar migdolus.
Tuo tarpu petražoles galima keisti šviežiais mėtos lapeliais, baziliku ar krapais.
Kaskart gausite vis kitokį skonį ir atrasite savo mėgstamą derinį.