Go Back

KARAMELIZUOTOS SLYVOS SU TRAŠKIAIS DRIBSNIAIS IR JOGURTU

Kažkokiu būdu viskas, kas karamelizuota atrodo dvigubai skaniau. O štai čia tiek daug įvairių skonių ir tekstūrų, kad norisi mėgautis kiekvienu kąsniu ir dar pakartoti.
Šio patiekalo užteks 1

Ingredientai
  

  • 2 slyvos
  • 2 v. š. avižinių dribsnių
  • saujelė riešutų ar sėklų (naudojau graikinius riešutus)
  • 1 v. š. kokosų drožlių
  • 1 a. š. kokosų aliejaus (ar sviesto)
  • 1 a. š. kokosų žiedų cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • 4 v. š. graikiško jogurto
  • 1 a. š. anakardžių kremo

    Ekologiškas anakardžių riešutų kremas

Paruošimo eiga
 

  • Supjaustome slyvas riekelėmis.
  • Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname kokosų aliejų, suberiame slyvas, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame 2–3 min., kol slyvos pradeda leisti sultis.
  • Suberiame avižinius dribsnius, kokosų drožles ir riešutus. Maišome ir kepame dar 2–3 min., kol viskas lengvai apskrunda ir pasidengia slyvų sirupu.
  • Į dubenį dedame graikišką jogurtą, ant viršaus – karamelizuotas slyvas su traškiais dribsniais ir šaukštelį anakardžių kremo.
  • Papuošiame mėtų lapeliais.
  • Skanių atradimų!

Noriu pastebėti

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su datules.lt