KARAMELIZUOTOS SLYVOS SU TRAŠKIAIS DRIBSNIAIS IR JOGURTU
Kažkokiu būdu viskas, kas karamelizuota atrodo dvigubai skaniau. O štai čia tiek daug įvairių skonių ir tekstūrų, kad norisi mėgautis kiekvienu kąsniu ir dar pakartoti.
- 2 slyvos
- 2 v. š. avižinių dribsnių
- saujelė riešutų ar sėklų (naudojau graikinius riešutus)
- 1 v. š. kokosų drožlių
- 1 a. š. kokosų aliejaus (ar sviesto)
- 1 a. š. kokosų žiedų cukraus
- žiupsnelis cinamono
- 4 v. š. graikiško jogurto
- 1 a. š. anakardžių kremo
Ekologiškas anakardžių riešutų kremas
Supjaustome slyvas riekelėmis.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname kokosų aliejų, suberiame slyvas, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame 2–3 min., kol slyvos pradeda leisti sultis.
Suberiame avižinius dribsnius, kokosų drožles ir riešutus. Maišome ir kepame dar 2–3 min., kol viskas lengvai apskrunda ir pasidengia slyvų sirupu.
Į dubenį dedame graikišką jogurtą, ant viršaus – karamelizuotas slyvas su traškiais dribsniais ir šaukštelį anakardžių kremo.
Papuošiame mėtų lapeliais.
Skanių atradimų!