Pirmiausia išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, kol jie taps al dente. Nusunkite ir perpilkite šaltu vandeniu, kad atvėstų.
Kol makaronai verda, supjaustykite cukiniją plonais griežinėliais arba juostelėmis naudojant daržovių skustuką.
Jei naudojate šaldytus žirnelius, užpilkite juos verdančiu vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad atitirptų, tada nusunkite.
Kedrines pinijas lengvai apkepkite sausoje keptuvėje, kol jos taps auksinės spalvos ir pradės skleisti malonų kvapą.
Į lėkštes dėkite makaronus, cukiniją, žirnelius, rukolą, petražolių bei bazilikų lapelius ir kedrines pinijas.
Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintas mėtas, druską ir pipirus.
Supilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų padažu.