ŠOKOLADINIAI VELYKŲ KIAUŠINIAI BE GLITIMO - SU MIGDOLAIS IR AVIETĖMIS
Jei ieškote sveikesnio, be glitimo, veganiško deserto, tai rekomenduoju Išbandyti šiuos šokoladinius kiaušinius su migdolų riešutų kremu, agavų sirupu ir liofilizuotomis avietėmis! Jie ne tik atrodo įspūdingai, bet ir puikiai tinka vaikams, sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems ar norintiems išvengti perdirbtų saldumynų.Desertą lengva pagaminti, nereikia kepti, o natūralūs ingredientai ir švelnus rūgštesnių aviečių skonis, pažadu - maloniai nustebins.
100 g migdolų riešutų kremo (naudojau iš @datules)
25 g agavų sirupo
80 g migdolų miltų
žiupsnelis druskos
100 g juodojo šokolado
1 a.š. kokosų aliejaus
liofilizuotos avietės(naudojau iš @datules)
Paruošimo eiga
Migdolų riešutų kremą sumaišome su agavų sirupu, beriame druskos ir migdolų miltus. Viską išmaišome iki vientisos masės.
Šaukšteliu imame šiek tiek tešlos ir formuojame rutuliuką, tada lengvai suspaudžiame iki kiaušinio formos. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir paliekame šaldymo kameroje apie valandą.
Šokoladą ištirpiname kartu su kokosų aliejumi.
Šakutės pagalba merkiame kiaušinukus į šokoladą, nuvarviname šokolado perteklių ir atsargiai padedame vėl ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės.
Kiaušinukus puošiame kaip patinka: liofilizuotomis uogomis, riešutais ar tiesiog šokoladu.
Aš šįkart puošiau liofilizuotomis avietėmis, jų lengvas rūgštumas labai čia tinka, bei dar papildomai užbėriau žiupsnelį druskos.
Tuomet dar paliekame šaldymo kameroje apie 10-15 min
Sudedame į sandarią dėžutę ir laikome šaldytuve.
Noriu pastebėti
P.s. Iš šio kiekio gavosi 20 kiaušinių (po maždaug 10-12 g)