Go Back

SPALVOTA LĖKŠTĖ SU LĘŠIŲ KOTLETAIS

Šiandien gaminau lęšių kotletus – visiškai paprasti, bet tokie skanūs! Į virtus (galima naudoti ir konservuotus) lęšius įdėjau šiek tiek pakepinto svogūno, morkos, česnako, tarkuotą bulvę, kiaušinį ir truputį avižinių miltų, kad laikytųsi. Suformavau kotletukus ir apkepiau keptuvėje – gavosi minkšti viduj, traškūs išorėj.
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 2 stiklinės virtų pilkųjų lęšių (arba konservuotų)
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 morka
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 vidutinė bulvė
  • 1 kiaušinis
  • 2–3 šaukštai avižinių miltų (arba sumaltų avižinių dribsnių)
  • Druska, juodieji pipirai
  • žiupsnelis mairūno ar raudonėlio (nebūtina)
  • Alyvuogių aliejaus Naudojau alyvuogių aliejų Sparta Gourmet

Paruošimo eiga
 

  • Svogūną supjaustome, pakepame su trupučiu aliejaus.
  • Įdedame tarkuotą morką ir smulkintą česnaką, dar kelias minutes pakepame.
  • Lęšius šiek tiek sutriname šakute, paliekame dalį stambesnių gabaliukų.
  • Į dubenį dedame sutrintus lęšius, pakepintas daržoves, smulkiai tarkuotą žalią bulvę.
  • Įmušame kiaušinį, suberiame avižinius miltus, pasūdome, papipiruojame, galima įdėti žiupsnelį džiovintų prieskonių. Aš bėriau 1/3 šauktelio raudonėlio.
  • Viską gerai išmaišome. Masė turi būti tokia, kad lengvai formuotųsi kotletai. Jei per skysta – įdedame dar šaukštą avižinių miltų.
  • Su drėgnomis rankomis formuojame kotletus arba tiesiog šaukštu dedame į keptuvę ir paformuojame mentelės ir šaukšto pagalba.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame kotletus po 3–4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  • Patiekiame taip kaip norisi: su bulvių koše, raugintomis daržovėmis arba šviežiomis salotomis. Šįkart valgėm su šviežiomis salotomis, lengvai apvirtais brokoliais ir su lupena virtomis bulvėmis. Viską papildomai apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.

Noriu pastebėti

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su visigurmanai.lt