Svogūną supjaustome, pakepame su trupučiu aliejaus.
Įdedame tarkuotą morką ir smulkintą česnaką, dar kelias minutes pakepame.
Lęšius šiek tiek sutriname šakute, paliekame dalį stambesnių gabaliukų.
Į dubenį dedame sutrintus lęšius, pakepintas daržoves, smulkiai tarkuotą žalią bulvę.
Įmušame kiaušinį, suberiame avižinius miltus, pasūdome, papipiruojame, galima įdėti žiupsnelį džiovintų prieskonių. Aš bėriau 1/3 šauktelio raudonėlio.
Viską gerai išmaišome. Masė turi būti tokia, kad lengvai formuotųsi kotletai. Jei per skysta – įdedame dar šaukštą avižinių miltų.
Su drėgnomis rankomis formuojame kotletus arba tiesiog šaukštu dedame į keptuvę ir paformuojame mentelės ir šaukšto pagalba.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame kotletus po 3–4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Patiekiame taip kaip norisi: su bulvių koše, raugintomis daržovėmis arba šviežiomis salotomis. Šįkart valgėm su šviežiomis salotomis, lengvai apvirtais brokoliais ir su lupena virtomis bulvėmis. Viską papildomai apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.