Go Back

TOSTADA (arba ispaniškas skrebutis) SU TUNU IR POMIDORAIS

Tostada Ispanijoje dažniausiai reiškia paskrudintą duonos riekę (skrudintą duonos skrebutį), kuri tradiciškai valgoma pusryčiams arba kaip lengvas užkandis. Paprastai šviesi arba kaimiška duona, kartais „barra de pan“ (prancūziško batono tipo) perpjaunama išilgai, paskrudinama orkaitėje, skrudintuve arba ant grotelių. Užtepai – dažniausiai alyvuogių aliejus ir sutrinta pomidorų tyrė (pan con tomate), tada jau tunas, kumpis, sūris, avokadas ir pan. Populiarios ir saldžios versijos, pvz. sviestas su džemu.
Šįkart pusryčiams rinkausi graikišką alyvuogių aliejų VENDEMA ORGANIC

Ingredientai
  

  • Mėgstama duona (paskrudinta)
  • Pomidoras
  • Avokadas
  • Šlakelis citrinos sulčių
  • Konservuotas tunas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska

Paruošimo eiga
 

  • Pomidorą perpjauname pusiau ir pepjauta puse sutarkuojame per burokinę tarką (kad liktų tik žievelė, jos netarkuojame). Galima pabarstyti druska.
  • Avokadą sutriname šakute, pabarstom druska ir išspaudžiam truputį citrinos sulčių.
  • Ant skrudintos duonos pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, dedame tarkuotą pomidorą, trintą avokadą, dar šlakelį alyvuogių aliejaus ir žiupsnelį druskos.
  • Skanių atradimų!

Noriu pastebėti

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su visigurmanai.lt