Go Back

AVINŽIRNIŲ TROŠKINYS SU ŠPINATAIS

Greiti pietūs ar vakarienė - viskas neįtikėtinai paprasta - pavyks net ir nieko bendro su gaminimu neturinčiam. Avinžirnius galima keisti pupelėmis ar lęšiais.

Ingredients
  

  • 1 poras (arba svogūnas)
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 morka
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • prieskoniai: druska, pipirai, garam masala, aitrioji paprika, saldžioji paprika, ciberžolė (po žiupsnelį)
  • 2-3 stiklinės virtų avinžirnių (arba konservuotų)
  • 1 pomidoras
  • šviežių ar šaldytų špinatų
  • 1 stiklinė sultinio (arba vandens)
  • ½ stiklinės kokosų pieno

Instructions
 

  • Keptuvėje su šaukštu ar dviem ypač tyro alyvuogių aliejaus kelias minutes pakepiname nedideliais gabalėliais pjaustytą porą. Beriame druskos.
  • Dedame smulkintą česnaką, pakepiname minutėlę.
  • Dedame pomidorų pastą, beriame prieskonius, išmaišome ir patroškiname keletą minučių.
  • Prieskonius naudokite, kokius mėgstate. Man labai čia patinka būtent garam masala prieskonių mišinys, taip pat įberiu vos vos aitriosios paprikos.
  • Suberiame virtus (ar konservuotus avinžirnius), kubeliais pjaustytą pomidorą bei špinatus, įpilame stiklinę sultinio (ar vandens). Patroškiname keletą minučių.
  • Galiausiai pilame kokosų pieną ir dar truputį patroškiname. Lai kokosų pienas negąsdina - nuo tokio nedidelio kiekio kokosas nesijaučia, bet troškiniui suteikia malonaus švelnumo. Jeigu mėgstate, galite įpilti ir daugiau.
  • Dažniausiai valgome su rudaisiais ryžiais bei daržovėmis.