Aromatingas, greitai pagaminamas, maistingas ir sotus šis avinžirnių troškinys su špinatais. Dažniausiai gaminu, kai skubu, nes viskas labai paprasta ir tuo pačiu norisi jaukaus, skanaus ir šildančio maisto.
AVINŽIRNIŲ TROŠKINYS SU ŠPINATAIS
Greiti pietūs ar vakarienė – viskas neįtikėtinai paprasta – pavyks net ir nieko bendro su gaminimu neturinčiam. Avinžirnius galima keisti pupelėmis ar lęšiais.
Ingredientai
- 1 poras (arba svogūnas)
- 4 skiltelės česnako
- 1 morka
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- prieskoniai: druska, pipirai, garam masala, aitrioji paprika, saldžioji paprika, ciberžolė (po žiupsnelį)
- 2-3 stiklinės virtų avinžirnių (arba konservuotų)
- 1 pomidoras
- šviežių ar šaldytų špinatų
- 1 stiklinė sultinio (arba vandens)
- ½ stiklinės kokosų pieno
Paruošimo eiga
- Keptuvėje su šaukštu ar dviem ypač tyro alyvuogių aliejaus kelias minutes pakepiname nedideliais gabalėliais pjaustytą porą. Beriame druskos.
- Dedame smulkintą česnaką, pakepiname minutėlę.
- Dedame pomidorų pastą, beriame prieskonius, išmaišome ir patroškiname keletą minučių.
- Prieskonius naudokite, kokius mėgstate. Man labai čia patinka būtent garam masala prieskonių mišinys, taip pat įberiu vos vos aitriosios paprikos.
- Suberiame virtus (ar konservuotus avinžirnius), kubeliais pjaustytą pomidorą bei špinatus, įpilame stiklinę sultinio (ar vandens). Patroškiname keletą minučių.
- Galiausiai pilame kokosų pieną ir dar truputį patroškiname. Lai kokosų pienas negąsdina – nuo tokio nedidelio kiekio kokosas nesijaučia, bet troškiniui suteikia malonaus švelnumo. Jeigu mėgstate, galite įpilti ir daugiau.
- Dažniausiai valgome su rudaisiais ryžiais bei daržovėmis.