NEKEPTAS ŠOKOLADAINIS

203

Ypatingai skanus ir labai labai šokoladinis šis nekeptas šokoladainis. Be to, maistingas ir sveikas desertas, saldintas datulėmis bei klevų sirupu. Šį desertą galima drąsiai valgyti po treniruotės vietoj energijos batonėlių.

NEKEPTAS ŠOKOLADAINIS

Kas mane pažįsta, tai jau daugiau nei akivaizdu, kaip aš dievinu kakavą ir juodąjį šokoladą. Tai šis desertas visiškai man ir apie mane. Jeigu ir jūs esat šokolado fanai – tai vos keli ingredientai ir neatsivalgomas šokoladainis jau laukia jūsų.

Ingredientai

  • 200 g migdolų riešutų
  • 170 g datulių (svoris be kauliukų)
  • 50 g nesaldintos kakavos
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arb. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 arb. šaukštelis maltų linų sėmenų
  • 1 arb. šaukštelis peruvinės pipirnės (maca) miltelių

Glajus

  • 1 avokadas
  • 70 g klevų sirupo (galima keisti skystu medumi ar agavų sirupu)
  • 35 g nesaldintos kakavos
  • Saujelės kepintų pistacijų (papuošimui)

Paruošimo eiga

  • Sudedame migdolus į virtuvės kombainą ir smulkiname, kol gauname rupius miltus. (Šįkart naudojau kepintus blanširuotus migdolus).
  • Datules užpilame karštu vandeniu ir paliekame 10 min suminkštėti.
  • Į virtuvės kombainą dedame datules, kakavą, maca miltelius, linų sėmenis, druską ir vanilę.
  • Smulkiname, kol gauname vientisą masę.
  • Masę suformuojame į formą, išklotą kepimo popieriumi ir paspaudžiame, kad būtų tolygiai paskirstyta. (Dažniausiai naudoju duonos kepimo formą)
  • Visus glajui skirtus ingredientus sutriname iki vientisos masės.
  • Glajų šaukštu paskirstome ant šokoladainio ir papuošiame. Šiandien barsčiau pistacijomis.
  • Dedame į šaldytuvą sutvirtėti ir skoniams susijungti.
  • Laikome šaldytuve ir smaližiaujame 3-4 dienas. Pats šokoladainis be glajaus išlieka skanus iki 7 dienų.
    NEKEPTAS ŠOKOLADAINIS │Desertai, Be glitimo, Nekepti, Veganiški

Noriu pastebėti

Vietoje migdolų riešutų galima naudoti pekanų ar lazdynų riešutus – skonis kiek kitoks, bet visumoje fantastiškai skanu.
Jeigu neturite maca miltelių ar linų sėmenų, jų galite visai nedėti. Maca miltelius bei linų sėmenis naudoju dėl jų maistingumo.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close