Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU SAULĖGRĄŽOMIS
Avižiniai sausainiai yra vieni dažniausiai gaminamų mūsų namuose ir variantų čia prigalvoti galima labai daug. Saulėgrąžas keičiu riešutais (paprastai migdolais), maišau su moliūgų ar sezamo sėklomis. Proporcijas tik išlaikau tas pačias.
1
from 1 vote
Print Recipe
Pin Recipe
Ingredientai
50
g
saulėgrąžų (arba riešutų)
50
g
džiovintų spanguolių (arba razinų)
150
g
viso grūdo avižinių dribsnių
50
g
avižinių miltų
(arba pilno grūdo speltos)
60
g
rudo cukraus
žiupsnelis druskos
50
g
aliejaus
(alyvuogių arba kokoso)
60
g
vandens
Paruošimo eiga
Sumaišome sausus ingredientus.
Pilame aliejų, išmaišome.
Pilame vandenį, išmaišome.
Palieku pastovėti apie 10 min. Masė išliks biri.
Šaukšteliu dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek paspaudžiame suformuojant sausainius.
Dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepame ~25 min
Paliekame skardoje, kol atvėsta ir sutvirtėja.