Avižiniai sausainiai labai tinkami, kai norisi saldžiai, bet tuo pačiu ir naudingai. Traškūs ir sakinigai saldūs sausainiai akimirksiu dingsta nuo stalo.

AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU SAULĖGRĄŽOMIS
Avižiniai sausainiai yra vieni dažniausiai gaminamų mūsų namuose ir variantų čia prigalvoti galima labai daug. Saulėgrąžas keičiu riešutais (paprastai migdolais), maišau su moliūgų ar sezamo sėklomis. Proporcijas tik išlaikau tas pačias.
Ingredientai
- 50 g saulėgrąžų (arba riešutų)
- 50 g džiovintų spanguolių (arba razinų)
- 150 g viso grūdo avižinių dribsnių
- 50 g avižinių miltų (arba pilno grūdo speltos)
- 60 g rudo cukraus
- žiupsnelis druskos
- 50 g aliejaus (alyvuogių arba kokoso)
- 60 g vandens
Paruošimo eiga
- Sumaišome sausus ingredientus.
- Pilame aliejų, išmaišome.
- Pilame vandenį, išmaišome.
- Palieku pastovėti apie 10 min. Masė išliks biri.
- Šaukšteliu dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek paspaudžiame suformuojant sausainius.
- Dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepame ~25 min
- Paliekame skardoje, kol atvėsta ir sutvirtėja.
