AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU SAULĖGRĄŽOMIS

2K

Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis labai tinkami, kai norisi saldžiai, bet tuo pačiu ir naudingai. Traškūs ir sakinigai saldūs sausainiai akimirksiu dingsta nuo stalo.

1 from 1 vote

AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU SAULĖGRĄŽOMIS

Avižiniai sausainiai yra vieni dažniausiai gaminamų mūsų namuose ir variantų čia prigalvoti galima labai daug. Saulėgrąžas keičiu riešutais (paprastai migdolais), maišau su moliūgų ar sezamo sėklomis. Proporcijas tik išlaikau tas pačias.

Ingredientai

  • 50 g saulėgrąžų (arba riešutų)
  • 50 g džiovintų spanguolių (arba razinų)
  • 150 g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 50 g avižinių miltų (arba pilno grūdo speltos)
  • 60 g rudo cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 50 g aliejaus (alyvuogių arba kokoso)
  • 60 g vandens

Paruošimo eiga

  • Sumaišome sausus ingredientus.
  • Pilame aliejų, išmaišome.
  • Pilame vandenį, išmaišome.
  • Palieku pastovėti apie 10 min. Masė išliks biri.
  • Šaukšteliu dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek paspaudžiame suformuojant sausainius.
  • Dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepame ~25 min
  • Paliekame skardoje, kol atvėsta ir sutvirtėja.
    AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU SAULĖGRĄŽOMIS │Desertai, Be glitimo, Sausainiai
1254

Join the Conversation

  1. 1 star
    Labai gaila, bet man nesigavo.. jie nesusiformavo kepdami.. Manau dėl vandens.. gal dar nuo avižų pirklauso-kietesnės, minkštesnės (kad vanduo įsigertų geriau).

    1. Sveiki, Ieva, labai gaila, kad nesigavo. Mes juos labai dažnai kepame ir visada su viso grūdo avižiniais dribsniais (tais dideliais, gana kietais). Šiaip jie atrodo birūs, bet iškepę ir atvėsę išlaiko formą. Gal labai plonus formavote?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close