Nuostabūs greiti pusryčiai – praktiškai desertas. Ispaninio šalavijo (chia) pudingas šįkart su varške bei mėlynėmis – absoliučiai fantastiški pusryčiai.
CHIA PUDINGAS SU VARŠKE IR MĖLYNĖMIS
Pusryčiai ar desertas? O gal desertas pusryčiams? Chia (ispaninio šalavijo) sėklos visada gyvena mūsų namuose, labai mėgstu jas dėti į avižas naktibaldas. Šįkart norėjau paragauti IKI grūdėtą varškę. Kartu su chia pudingu bei mėlynėmis gavosi fantastiški pusryčiai. Užskaitau ir labai rekomenduoju.
Ingredientai
- 2 šaukštai chia sėklų
- 150 ml vandens (arba pieno)
- 100-200 g grūdėtos varškės
- kelių šaukštų šviežių mėlynių sutrintų su saldumu (cukrumi/klevų sirupu/medumi/eritritoliu)
Paruošimo eiga
- Į stiklinę dedu chia sėklas, užpilu šaltu vandeniu, pamaišau. Po poros minučių dar permaišau. Uždengiu ir palieku šaldytuve per naktį (arba min 3 val.)
- Prieš valgant į chia pudingą įdedu porą šaukštų trintų mėlynių, ant viršaus grūdėtą varškę ir dar šiek tiek mėlynių.