Go Back

BROKOLIŲ SALOTOS

Course Salotos
Virtuvė European

Ingredientai
  

  • Brokolis
  • Gražgarstės (rukola)
  • Juoda duona (geriau su saulėgrąžomis)
  • Sūris

Paruošimo eiga
 

  • Brokolį išskirstau nedideliais žiedynais. Į verdantį vandenį įpilu lašą aliejaus, druskos, sumetu brokolių žiedynus. Nuo sumetimo į vandenį leidžiu jiems pavirti max 2 min. Tada greitai išgriebiu ir palieku atvėsti (galima trumpam sumesti į šaltą vandenį).
  • Mėgstamą duoną supjaustau kubeliais ir pakepu su trupučiu aliejaus. Jeigu juodos duonos nemėgstate pabandykit su šviesia (alia Palangos).
  • Lėkštėje paskleidžiu gražgarstės lapelius, dedu pakepintą duoną, apvirtą brokolį, ant viršaus užtarkuoju sūrio. Viskas!
  • Beje, man skaniausia su čederiu, bet esu gaminusi ir su fermentiniu sūriu, bei kietuoju sūriu.

Gaminam kartu?!

    Raktinis žodis brokolis, brokoliusalotos, gaiviossalotos, salotos