BROKOLIŲ SALOTOS

494

Prieš kokį milijoną metų, kai dar gyvenom Lietuvoje ir vaikščiojom vieni pas kitus į svečius, draugai ateidami atsinešė dubenį brokolių salotų. Turėčiau pabrėžti, kad brokoliai tada dar nebuvo užsitikrinę tvirtų pozicijų mūsų namuose. Dabar kai pagalvoju, tai tos salotos ir buvo vakaro žvaigždė, nes brokoliai nuo tada tapo labai mėgstami mūsų šeimoje.

Jei iš pradžių tuomet dauguma susirinkusių įtartinai žiūrėjo į salotas, bet paragavus dubuo akimirksniu liko tuščias. Viskas paprasčiau nei paprasta, vos keli ingredientai, bet jų kombinacija tokia gera, kad nieko daugiau ir nereikia pridurti. Tikslių proporcijų nerašau, paragaukit, pabandykit, gal norėsis daugiau sūrio, ar duonos, o gal rukolos.

BROKOLIŲ SALOTOS

Ingredientai

  • Brokolis
  • Gražgarstės (rukola)
  • Juoda duona (geriau su saulėgrąžomis)
  • Sūris

Paruošimo eiga

  • Brokolį išskirstau nedideliais žiedynais. Į verdantį vandenį įpilu lašą aliejaus, druskos, sumetu brokolių žiedynus. Nuo sumetimo į vandenį leidžiu jiems pavirti max 2 min. Tada greitai išgriebiu ir palieku atvėsti (galima trumpam sumesti į šaltą vandenį).
  • Mėgstamą duoną supjaustau kubeliais ir pakepu su trupučiu aliejaus. Jeigu juodos duonos nemėgstate pabandykit su šviesia (alia Palangos).
  • Lėkštėje paskleidžiu gražgarstės lapelius, dedu pakepintą duoną, apvirtą brokolį, ant viršaus užtarkuoju sūrio. Viskas!
  • Beje, man skaniausia su čederiu, bet esu gaminusi ir su fermentiniu sūriu, bei kietuoju sūriu.
    BROKOLIŲ SALOTOS │Salotos

Gaminam kartu?!

    Patiekalas: Salotos
    Virtuvė: European
    Raktinis žodis: brokolis, brokoliusalotos, gaiviossalotos, salotos

    Ar jau išbandei šį receptą?

    Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme  #mamosrestoranas

    Ačiū, kad gaminate kartu!

    1254

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Recipe Rating




    Like
    Close
    Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
    Close