Pankolių ir apelsinų salotos – gaivios ir gal kiek rafinuoto skonio. Žinau žinau, kad daugumai pats pankolis skamba keistai ir egzotiškai, bet labai norisi paskatinti duoti šiai puikiai daržovei šansą. Salotos labai tinka prie paukštienos ar keptos žuvies.
PANKOLIŲ IR APELSINŲ SALOTOS
Jei visgi žalio pankolio skonis yra kiek per intensyvus, trumpai apkepinkite pjaustytą pankolį keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Ingredientai
- 1 vnt. pankolis (vidutinio dydžio)
- 3 vnt. apelsinų
- 5-7 vnt. ridikėlių
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- žiupsnis druskos
Paruošimo eiga
- Pankolio viršutinius lapus nuimu, perpjaunu pusiau ir supjaustau riekelėmis.
- Apelsinus nulupu ir supjaustau kubeliais.
- Ridikėlius supjaustau riekelėmis.
- Lėkštėje ar dubenyje sluoksniuoju: pankolis, apelsinai, ridikėliai.
- Užberiu žiupsnelį druskos, pašlakstau citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
- Viskas. Mėgaujamės 🙂
Gaminam kartu?!
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!