Mangoldų sriuba yra itin maistinga ir mažai kaloringa, turinti daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Mangoldai (lapiniai burokėliai) – tai špinatų giminaičiai, na tokie kelintos kartos pusbroliai. Žali lapai vos karstelėję, bet pavirus visas kartumas išgaruoja ir jie net neturi intensyvaus skonio. Su šiais įspūdingo dydžio lapais susipažinau tik gyvendama čia, Ispanijoje. Šįkart gana lietuviška mangoldų improvizacija, kur praktiškai juos naudoju vietoje rūgštynių.
LAPINIŲ BUROKĖLIŲ (MANGOLDŲ) SRIUBA
Ingredientai
- 1 vnt. svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 vnt. morka
- 5 vnt. didelių lapinių burokėlių
- 2 vnt. bulvių
- 1 litras sultinio
8 putpelių kiaušiniai pateikimui (arba vištos kiaušiniai, arba galima visai nedėti)
Paruošimo eiga
- Su trupučiu aliejaus ar sviesto apkepinau smulkiai pjaustytą svogūną, tada sudėjau smulkintą česnaką ir morką. Pakepiau keletą minučių. (Jei trūksta skysčio, tuomet įpilu šaukštą ar porą vandens/sultinio).
- Bulves supjausčiau maždaug 1 cm dydžio gabalėliais.
- Lapinius burokėlius nuploviau ir supjausčiau (galima dėti tik lapus be koto).
- Į puodą supyliau sultinį ir sudėjau visus ingredientus.Viriau apie 20 min
- Į šią sriubą labai tinka vienas kitas kiaušinis, o putpelių kiaušiniai dar ir žaviai atrodo. Kajeno pipirai čia irgi labai į temą, suaugusiems aišku 😉
Gaminam kartu?!
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!