PANKOLIŲ IR APELSINŲ SALOTOS
Jei visgi žalio pankolio skonis yra kiek per intensyvus, trumpai apkepinkite pjaustytą pankolį keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Course pietūs, Salotos
Virtuvė European
- 1 vnt. pankolis (vidutinio dydžio)
- 3 vnt. apelsinų
- 5-7 vnt. ridikėlių
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- žiupsnis druskos
Pankolio viršutinius lapus nuimu, perpjaunu pusiau ir supjaustau riekelėmis.
Apelsinus nulupu ir supjaustau kubeliais.
Ridikėlius supjaustau riekelėmis.
Lėkštėje ar dubenyje sluoksniuoju: pankolis, apelsinai, ridikėliai.
Užberiu žiupsnelį druskos, pašlakstau citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Viskas. Mėgaujamės :)
Raktinis žodis apelsinai, gaiviossalotos, pankolis, ridikeliai, salotos