Go Back

CITRININIS SŪRIO PYRAGAS

Skoniu jis labiau primena drėgną varškės pyragą. Nepaprastai skanus ir kvepiantis citrinomis - idealiai tinka ne tik Velykų stalui, bet ir be progos sau palepinti.

Ingredientai
  

CITRININIS BISKVITAS

  • 45 g minkšto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė
  • 2 kiaušiniai
  • 40 g graikiško jogurto
  • ½ citrinos sulčių
  • 100 g kvietinių miltų
  • 5 g kepimo miltelių

SŪRIO SLUOKSNIS

  • 250 g maskarponės
  • 210 g burgos sūrio (arba rikotos/pertrintos varškės)
  • 125 g graikiško jogurto
  • 50 g cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 3 kiaušiniai

Paruošimo eiga
 

CITRININIS BISKVITAS

  • Pirmiausia nutarkuojame citrinos žievelę (be baltosios dalies) ir sumaišome su cukrumi.
  • Tuomet cukrų gerai išplakame su sviestu.
  • Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
  • Įmaišome jogurtą bei citrinos sultis.
  • Miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais ir sumaišome viską iki vientisos masės

SŪRIO SLUOKSNIS

  • Į dubenį dedame kambario temperatūros maskarponę, burgos sūrį, graikišką jogurtą ir cukrų.
  • Viską išplakame iki vientisos masės.
  • Įmaišome vanilę bei kiaušinius.
  • Į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi supilame citrininio biskvito masę.
  • Ant viršaus - sūrio (varškės) sluoksnį.
  • Dedame kepti į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
  • Kepame 35-40 min.
  • Iškepusį pyragą paliekame praviroje orkaitėje dar valandą.
  • Vėliau pilnai atvėsiname kambario temperatūroje ir galiausiai šaldytuve.
  • Pyragą puošiame šviežiomis uogomis ar uogiene.