Fantastiškas citrininis sūrio pyragas patiks tiems, kam tradicinis sūrio pyragas yra per riebus ir per saldus. Man tai vienas skaniausių sūrio pyragų.
CITRININIS SŪRIO PYRAGAS
Skoniu jis labiau primena drėgną varškės pyragą. Nepaprastai skanus ir kvepiantis citrinomis – idealiai tinka ne tik Velykų stalui, bet ir be progos sau palepinti.
Ingredientai
CITRININIS BISKVITAS
- 45 g minkšto sviesto
- 50 g cukraus
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- 2 kiaušiniai
- 40 g graikiško jogurto
- ½ citrinos sulčių
- 100 g kvietinių miltų
- 5 g kepimo miltelių
SŪRIO SLUOKSNIS
- 250 g maskarponės
- 210 g burgos sūrio (arba rikotos/pertrintos varškės)
- 125 g graikiško jogurto
- 50 g cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 3 kiaušiniai
Paruošimo eiga
CITRININIS BISKVITAS
- Pirmiausia nutarkuojame citrinos žievelę (be baltosios dalies) ir sumaišome su cukrumi.
- Tuomet cukrų gerai išplakame su sviestu.
- Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
- Įmaišome jogurtą bei citrinos sultis.
- Miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais ir sumaišome viską iki vientisos masės
SŪRIO SLUOKSNIS
- Į dubenį dedame kambario temperatūros maskarponę, burgos sūrį, graikišką jogurtą ir cukrų.
- Viską išplakame iki vientisos masės.
- Įmaišome vanilę bei kiaušinius.
- Į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi supilame citrininio biskvito masę.
- Ant viršaus – sūrio (varškės) sluoksnį.
- Dedame kepti į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
- Kepame 35-40 min.
- Iškepusį pyragą paliekame praviroje orkaitėje dar valandą.
- Vėliau pilnai atvėsiname kambario temperatūroje ir galiausiai šaldytuve.
- Pyragą puošiame šviežiomis uogomis ar uogiene.