Fantastiškas citrininis sūrio pyragas patiks tiems, kam tradicinis sūrio pyragas yra per riebus ir per saldus. Man tai vienas skaniausių sūrio pyragų.
![CITRININIS SŪRIO PYRAGAS CITRININIS SŪRIO PYRAGAS │Desertai, Pyragai, Tortai](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2024/06/1717432343583.jpg)
CITRININIS SŪRIO PYRAGAS
Skoniu jis labiau primena drėgną varškės pyragą. Nepaprastai skanus ir kvepiantis citrinomis – idealiai tinka ne tik Velykų stalui, bet ir be progos sau palepinti.
Ingredientai
CITRININIS BISKVITAS
- 45 g minkšto sviesto
- 50 g cukraus
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- 2 kiaušiniai
- 40 g graikiško jogurto
- ½ citrinos sulčių
- 100 g kvietinių miltų
- 5 g kepimo miltelių
SŪRIO SLUOKSNIS
- 250 g maskarponės
- 210 g burgos sūrio (arba rikotos/pertrintos varškės)
- 125 g graikiško jogurto
- 50 g cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 3 kiaušiniai
Paruošimo eiga
CITRININIS BISKVITAS
- Pirmiausia nutarkuojame citrinos žievelę (be baltosios dalies) ir sumaišome su cukrumi.
- Tuomet cukrų gerai išplakame su sviestu.
- Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
- Įmaišome jogurtą bei citrinos sultis.
- Miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais ir sumaišome viską iki vientisos masės
SŪRIO SLUOKSNIS
- Į dubenį dedame kambario temperatūros maskarponę, burgos sūrį, graikišką jogurtą ir cukrų.
- Viską išplakame iki vientisos masės.
- Įmaišome vanilę bei kiaušinius.
- Į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi supilame citrininio biskvito masę.
- Ant viršaus – sūrio (varškės) sluoksnį.
- Dedame kepti į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
- Kepame 35-40 min.
- Iškepusį pyragą paliekame praviroje orkaitėje dar valandą.
- Vėliau pilnai atvėsiname kambario temperatūroje ir galiausiai šaldytuve.
- Pyragą puošiame šviežiomis uogomis ar uogiene.
![1254](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2021/04/1254.png)