Šis žavios spalvos burokėlių humusas yra absoliučiai nuostabus, skanus ir sveikas užkandis, kuris puikiai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip užtepėlė. Tai puikus būdas paįvairinti kasdienybę ir įtraukti į mitybą dar daugiau daržovių.
BUROKĖLIŲ HUMUSAS
Burokėlių humusas yra dievų maistas! Taip taip žinau, dėl skonio nesiginčijama 🫣🤭 Laaabai patinka tepti tiesiog ant paskrudintos duonos, valgyti su daržovėmis, kiaušiniais ar net silke! Dažniausiai humusą gaminu iš virtų avinžirnių, bet kartais taip nutinka, kad naudoju konservuotus. Spintelėje budintys konservuoti ankštiniai būna, kad išgelbsti vakarienę, tad jų visada turiu.
Ingredientai
- 250 g konservuotų arba virtų avinžirnių
- 1 šaukštas sezamų pastos (tahini)
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis malto kumino
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 virtas (keptas) burokėlis
- 2-3 šaukštai vandens
Paruošimo eiga
- Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą su S formos peiliuku ir sutriname iki vientisos masės. (Vandens pilu tiek, kad plaktųsi, vėliau pareguliuoju tirštumą.)
- Humusą patiekiame pabarstytą sezamo sėklomis bei pagardintą dar trupučiu ypač tyro alyvuogių aliejaus.