Jei ieškote greitos vakarienės idėjos, tai juodųjų pupelių troškinys yra būtent tai, ko ieškote.
JUODŲJŲ PUPELIŲ TROŠKINYS SU HUMUSU IR DARŽOVĖMIS
Iš serijos, kai norisi valgyti sočiai, skaniai ir maistingai, o ilgai gaminti nei norisi, nei yra laiko. Humusas visada išgelbėja, ypač kai paruoštukų yra šaldytuve. Konservuotos pupelės bei konservuoti pomidorai yra visai neblogas pasirinkimas taip pat. Tad belieka suporuoti.
Ingredientai
- 1 raudonasis svogūnas
- 1-2 skiltelės česnako
- 3 šaukštai trintų pomidorų
- 1 skardinė konservuotų juodųjų pupelių (400 g)
- 200 g humuso
- 1 kininis bastutis (Bok Choy)
- 1/3 brokolio žiedyno
- 1 avokadas
- prieskoniai pagal skonį
Paruošimo eiga
- Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiau raudonąjį svogūną.
- Įdėjau sutraiškytą česnako skiltelę ir dar truputį apkepiau.
- Papildomai įdėjau kelis šaukštus trintų pomidorų, supyliau pupeles, bėriau prieskonių ir viską trumpai patroškinau.
- Kininį bastutį perpjoviau pusiau ir kelias minutes apkepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Brokolį išskaidžiau žiedynais ir 2 minutėms sumečiau į pasūdytą verdantį vandenį. Išgriebiau ir nuvarvinau vandens perteklių.
- Į lėkštes dėjau pupelių troškinio, humuso, avokadą, brokolius žiedynus, kininį bastutį. Viską pabarsčiau sezamo sėklomis.