Go Back

JUODŲJŲ PUPELIŲ TROŠKINYS SU HUMUSU IR DARŽOVĖMIS

Iš serijos, kai norisi valgyti sočiai, skaniai ir maistingai, o ilgai gaminti nei norisi, nei yra laiko. Humusas visada išgelbėja, ypač kai paruoštukų yra šaldytuve. Konservuotos pupelės bei konservuoti pomidorai yra visai neblogas pasirinkimas taip pat. Tad belieka suporuoti.
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai
  

  • 1 raudonasis svogūnas
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai trintų pomidorų
  • 1 skardinė konservuotų juodųjų pupelių (400 g)
  • 200 g humuso
  • 1 kininis bastutis (Bok Choy)
  • 1/3 brokolio žiedyno
  • 1 avokadas
  • prieskoniai pagal skonį

Paruošimo eiga
 

  • Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiau raudonąjį svogūną.
  • Įdėjau sutraiškytą česnako skiltelę ir dar truputį apkepiau.
  • Papildomai įdėjau kelis šaukštus trintų pomidorų, supyliau pupeles, bėriau prieskonių ir viską trumpai patroškinau.
  • Kininį bastutį perpjoviau pusiau ir kelias minutes apkepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  • Brokolį išskaidžiau žiedynais ir 2 minutėms sumečiau į pasūdytą verdantį vandenį. Išgriebiau ir nuvarvinau vandens perteklių.
  • Į lėkštes dėjau pupelių troškinio, humuso, avokadą, brokolius žiedynus, kininį bastutį. Viską pabarsčiau sezamo sėklomis.