Daržovių sriuba su kukuliais – tai soti ir pilna daržovių – tokia visiškai jaukumo sriuba, gal kiek primena vaikystės rudenį arba vidurvasarį, kai būdavo per karšta valgyti sriubą, bet vis tiek visi godžiai ja mėgaudavomės.
Pas mus tai vaikų viena mėgstamiausių sriubų!
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KUKULIAIS
Kukuliai arba kukuliukai, galkutės, o gal frikadelės?! Kaip vadinate jūs? Kiek pamenu, tai močiutė vadindavo galkutėmis, o mamytė frikadelėmis.
Ingredientai
- 500 g maltos mėsos (kiauliena+jautiena)
- 1 kiaušinis
- 1 nedidelis svogūnas
- druska/pipirai
- 1/2 nedidelio kopūsto
- 1 morka
- 4 bulvės
- sauja ryžių arba smulkių makaronų (nebūtina)
- 200 g virtų arba konservuotų pupelių
- 200 g žalių žirnelių (gali būti šaldyti)
- saujelė šviežių petražolių
Paruošimo eiga
- Pirmiausia pasiruošiu kukulius. Keptuvėje su trupučiu aliejaus keletą minučių pakepu svogūną (jeigu tingisi visada galima dėti nekeptą arba džiovintą svogūną).
- Maltą mėsą gerai išminkau su pakeptu svogūnu, kiaušiniu bei druska ir pipirais. (500 g mėsos paprastai dedu pusę mažo arbatinio šaukštelio druskos).
- Iš masės suformuoju maždaug 1-2 cm kukuliukus.
- Į puodą pilu apie 2 litrus vandens, užkaičiu. Pasūdau.
- Morką ir bulves nuskutu bei supjaustau nedideliais kubeliais, kopūstą smulkiai supjaustau. Viską sumetu į vandenį.
- Į puodą keliauja ryžiai (jeigu turiu likusių virtų, įmetu paskutinius).
- Kukuliukus taip pat sumetu į verdančią sriubą.
- Sriuba išverda per 15 minučių. Baigiant virti sumetu žirnelius ir petražoles.