Orkaitėje keptas kamamberas su rozmarinais, česnaku ir alyvuogių aliejumi yra mūsų mėgstamiausių užkandžių sąraše. Kamamberas yra geras baltymų bei kalcio šaltinis, be to turi vitaminų A ir B12. Tiesa, svarbu nepamiršti, kad kamamberas gali turėti daug sočiųjų riebalų ir kalorijų, tad rekomenduotina jį vartoti saikingai 🙂
KAMAMBERAS SU ROZMARINAIS
Tai yra taip skanu, kad net sunku žodžiais nupasakoti. Šiuo skanėstu kažin ar ką nustebinsiu, o gal turite savo mėgstamą kamambero kepimo būdą? Jei neragavote – nuoširdžiai rekomenduoju.
Ingredientai
- 1 kamamberas
- 2-3 skiltelės česnako
- Šakelė ar dvi rozmarino
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Paruošimo eiga
- Kamamberą dedam į kepimo popieriumi išklotą indą.
- Peiliu supjaustome viršų skersai išilgai.
- Įspaudžiam supjaustytas česnako skilteles bei rozmarino šakeles.
- Pašlakstome alyvuogių aliejumi.
- Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min