Go Back

DARŽOVIŲ SRIUBA SU KUKULIAIS

Kukuliai arba kukuliukai, galkutės, o gal frikadelės?! Kaip vadinate jūs? Kiek pamenu, tai močiutė vadindavo galkutėmis, o mamytė frikadelėmis.
Šio patiekalo užteks 6

Ingredientai
  

  • 500 g maltos mėsos (kiauliena+jautiena)
  • 1 kiaušinis
  • 1 nedidelis svogūnas
  • druska/pipirai
  • 1/2 nedidelio kopūsto
  • 1 morka
  • 4 bulvės
  • sauja ryžių arba smulkių makaronų (nebūtina)
  • 200 g virtų arba konservuotų pupelių
  • 200 g žalių žirnelių (gali būti šaldyti)
  • saujelė šviežių petražolių

Paruošimo eiga
 

  • Pirmiausia pasiruošiu kukulius. Keptuvėje su trupučiu aliejaus keletą minučių pakepu svogūną (jeigu tingisi visada galima dėti nekeptą arba džiovintą svogūną).
  • Maltą mėsą gerai išminkau su pakeptu svogūnu, kiaušiniu bei druska ir pipirais. (500 g mėsos paprastai dedu pusę mažo arbatinio šaukštelio druskos).
  • Iš masės suformuoju maždaug 1-2 cm kukuliukus.
  • Į puodą pilu apie 2 litrus vandens, užkaičiu. Pasūdau.
  • Morką ir bulves nuskutu bei supjaustau nedideliais kubeliais, kopūstą smulkiai supjaustau. Viską sumetu į vandenį.
  • Į puodą keliauja ryžiai (jeigu turiu likusių virtų, įmetu paskutinius).
  • Kukuliukus taip pat sumetu į verdančią sriubą.
  • Sriuba išverda per 15 minučių. Baigiant virti sumetu žirnelius ir petražoles.