Go Back

DARŽOVIŲ SRIUBA SU ŽEMĖS RIEŠUTŲ KREMU

Žemės riešutų kremas gal ir skamba keistai ir nekasdieniškai, bet patikėkite tikrai verta išbandyti! Labai labai skani ir aromatinga sriuba.
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 1 litras daržovių sultinio
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 cm imbiero šaknies
  • kelios saujos pjaustytų mangoldų ar kale salotų lapų (be kotelių)
  • 2 šaukštai žemės riešutų kremo
  • ½ stiklinės konservuotų trintų pomidorų
  • 2 saujų virtų ar konservuotų avinžirnių
  • 1 nedidelės saldžiosios bulvės
  • šiek tiek aštraus padažo (pvz. sriracha)

Paruošimo eiga
 

  • Keptuvėje su trupučiu aliejaus keletą minučių pakepinkite svogūną, česnaką, imbierą, supilkite konservuotus pomidorus.
  • Į daržovių sultinį dėkite pjaustytus mangoldus, kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę bei pakepintas daržoves.
  • Indelyje sumaišykite žemės riešutų kremą su samteliu sultinio ar karšto vandens ir supilkite į sriubą.
  • Sudėkite virtus avinžirnius ir pavirkite keletą minučių.
  • Jei norisi aštriau įpilkite sriracha padažo.
  • Sriuba išverda per 10-15 min.