DARŽOVIŲ SRIUBA SU ŽEMĖS RIEŠUTŲ KREMU
Žemės riešutų kremas gal ir skamba keistai ir nekasdieniškai, bet patikėkite tikrai verta išbandyti! Labai labai skani ir aromatinga sriuba.
- 1 litras daržovių sultinio
- 1 raudonasis svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 1 cm imbiero šaknies
- kelios saujos pjaustytų mangoldų ar kale salotų lapų (be kotelių)
- 2 šaukštai žemės riešutų kremo
- ½ stiklinės konservuotų trintų pomidorų
- 2 saujų virtų ar konservuotų avinžirnių
- 1 nedidelės saldžiosios bulvės
- šiek tiek aštraus padažo (pvz. sriracha)
Keptuvėje su trupučiu aliejaus keletą minučių pakepinkite svogūną, česnaką, imbierą, supilkite konservuotus pomidorus.
Į daržovių sultinį dėkite pjaustytus mangoldus, kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę bei pakepintas daržoves.
Indelyje sumaišykite žemės riešutų kremą su samteliu sultinio ar karšto vandens ir supilkite į sriubą.
Sudėkite virtus avinžirnius ir pavirkite keletą minučių.
Jei norisi aštriau įpilkite sriracha padažo.
Sriuba išverda per 10-15 min.