Šaltuoju metų laiku sriubos kaip niekada dažnai verdamos mūsų namuose. Bet net ir vasarą, ypač lietingą dieną kartais norisi jaukaus ir šildančio maisto. O ši ypatingai šildanti, soti, pilna skonių, maistinga, greitai pagaminama ir labai skani sriuba.
DARŽOVIŲ SRIUBA SU ŽEMĖS RIEŠUTŲ KREMU
Žemės riešutų kremas gal ir skamba keistai ir nekasdieniškai, bet patikėkite tikrai verta išbandyti! Labai labai skani ir aromatinga sriuba.
Ingredientai
- 1 litras daržovių sultinio
- 1 raudonasis svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 1 cm imbiero šaknies
- kelios saujos pjaustytų mangoldų ar kale salotų lapų (be kotelių)
- 2 šaukštai žemės riešutų kremo
- ½ stiklinės konservuotų trintų pomidorų
- 2 saujų virtų ar konservuotų avinžirnių
- 1 nedidelės saldžiosios bulvės
- šiek tiek aštraus padažo (pvz. sriracha)
Paruošimo eiga
- Keptuvėje su trupučiu aliejaus keletą minučių pakepinkite svogūną, česnaką, imbierą, supilkite konservuotus pomidorus.
- Į daržovių sultinį dėkite pjaustytus mangoldus, kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę bei pakepintas daržoves.
- Indelyje sumaišykite žemės riešutų kremą su samteliu sultinio ar karšto vandens ir supilkite į sriubą.
- Sudėkite virtus avinžirnius ir pavirkite keletą minučių.
- Jei norisi aštriau įpilkite sriracha padažo.
- Sriuba išverda per 10-15 min.