Šaltuoju metų laiku sriubos kaip niekada dažnai verdamos mūsų namuose. Bet net ir vasarą, ypač lietingą dieną kartais norisi jaukaus ir šildančio maisto. O ši ypatingai šildanti, soti, pilna skonių, maistinga, greitai pagaminama ir labai skani sriuba.
![DARŽOVIŲ SRIUBA SU ŽEMĖS RIEŠUTŲ KREMU DARŽOVIŲ SRIUBA SU ŽEMĖS RIEŠUTŲ KREMU │Sriubos, Be glitimo, Daržovės, Vakarienė, Veganiški](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2024/06/1718096772958.jpg)
DARŽOVIŲ SRIUBA SU ŽEMĖS RIEŠUTŲ KREMU
Žemės riešutų kremas gal ir skamba keistai ir nekasdieniškai, bet patikėkite tikrai verta išbandyti! Labai labai skani ir aromatinga sriuba.
Ingredientai
- 1 litras daržovių sultinio
- 1 raudonasis svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 1 cm imbiero šaknies
- kelios saujos pjaustytų mangoldų ar kale salotų lapų (be kotelių)
- 2 šaukštai žemės riešutų kremo
- ½ stiklinės konservuotų trintų pomidorų
- 2 saujų virtų ar konservuotų avinžirnių
- 1 nedidelės saldžiosios bulvės
- šiek tiek aštraus padažo (pvz. sriracha)
Paruošimo eiga
- Keptuvėje su trupučiu aliejaus keletą minučių pakepinkite svogūną, česnaką, imbierą, supilkite konservuotus pomidorus.
- Į daržovių sultinį dėkite pjaustytus mangoldus, kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę bei pakepintas daržoves.
- Indelyje sumaišykite žemės riešutų kremą su samteliu sultinio ar karšto vandens ir supilkite į sriubą.
- Sudėkite virtus avinžirnius ir pavirkite keletą minučių.
- Jei norisi aštriau įpilkite sriracha padažo.
- Sriuba išverda per 10-15 min.
![1254](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2021/04/1254.png)