Receptas smaližiams – tai tirpstantys burnoje sviestiniai traškūs sausainiai su šokolado gabaliukais.
TRAŠKŪS SAUSAINIAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Kuo dažniau dukros perka saldumynus, tuo dažniau tenka susitarti su savimi ir iš dviejų blogybių rinktis tąąą geresnę. Taigi tuomet namuose atsiranda ir paprasti kvietiniai miltai ir rafinuotas cukrus. Guodžiu save, kad namuose kepti sausainiai vis tiek daug sveikesni nei parduotuviniai. Irrrrr bent jau saikingai saldūs!
Ingredientai
- 150 g minkšto sviesto
- 100 g cukraus (50 g rudo + 40 g balto + 10 g vanilinio)
- 2 kiaušiniai (maži arba vidutiniai)
- 150 g šviesių speltų miltų (arba kvietinių)
- 150 g viso grūdo speltų miltų (arba kvietinių)
- žiupsnelis druskos
- 50 g juodojo šokolado
- Šaukštelis cukraus pudros (nebūtinai)
Paruošimo eiga
- Minkštą sviestą keletą minučių plakame su cukrumi.
- Įmušame vieną kiaušinį ir išplakame.
- Įmušame antrą kiaušinį ir išplakame.
- Beriame druską, miltus bei peiliu susmulkintą juodąjį šokoladą ir viską išmaišome iki vientisos masės.
- Dubenį su tešla paliekame šaldytuve maždaug 15 minučių.
- Mažu šaukšteliu imame šiek tiek tešlos ir suformuojame rutuliukus.
- Rutuliukus lengvai apvoliojame cukraus pudroje.
- Rutuliukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. (Paliekame tarpus)
- Ant rutuliuko uždedame nedidelį kepimo popieriaus lapelį ir stikline paspaudžiame iš viršaus.
- Dedame kepti į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
- Kepame 15-18 min (priklausomai nuo sausainių dydžio)
- Paliekame atvėsti.
- Atvėsusius sausainius laikome sandarioje dėžutėje.
Noriu pastebėti
Iš šio kiekio gaunasi dvi skardos sausainių.