Nepaprastai skanūs ir purūs blynai. Šiems blynams nebūtinas nei pienas, nei kiaušiniai, o kvietinius miltus keičiu avižiniais.
VEGANIŠKI AVIŽINIAI BLYNAI SU RIEŠUTŲ KREMU
Avižiniai miltai suteikia blynams minkštumą ir sotumą, o bananai ir @myorivego žemės riešutų kremas priduoda natūralų saldumą bei aromatą. Šiuos blynus gardinu klevų sirupu ar uogomis.
Ingredientai
- 1 bananas (prinokęs)
- 3 šaukšteliai žemės riešutų kremo (45 g)
- ½ stiklinės migdolų pieno (125 ml)
- 1 šaukštelis obuolių sidro acto
- 1 šaukštelis vanilės
- žiupsnelis druskos
- 80 g avižinių miltų
- ½ šaukštelio sodos
Paruošimo eiga
- Dubenyje šakute sutriname bananą.
- Įmaišome likusius ingredientus.
- Kepame iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje su trupučiu kokosų aliejaus.
- Į keptuvę dedame šaukštą tešlos, kepame apie 1 minutę, tuomet apverčiame ir dar kepame porą minučių.