Sviestinių pupelių troškinys su keptomis bulvėmis bei graikiško jogurto padažu yra kosminio gerumo derinys. Rimtai, neatsivalgoma kombinacija, jau nekalbant apie naudą.

SVIESTINIŲ PUPELIŲ TROŠKINYS
Sviestinių pupelių troškinys su tzatziki padažu yra maistingas ir skanus derinys, turintis daug baltymų, skaidulų ir vitaminų. Tobulas variantas, kai norisi nesveiko greito maisto, o gaunate puikią sočią vakarienę ir patenkinate nesąmonių poreikį. Na, bent jau man tai tinka visada.
Ingredients
Sviestinių pupelių troškinys
- 1 indelis konservuotų sviestinių pupelių (400 g)
- 1 raudonasis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- ½ poro
- 50 g kiaulienos šoninės (nebūtina)
- druskos, pipirų ir džiovinto raudonėlio pagal skonį
Bulvės
- 2 su lupena virtos bulvės
- 1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
- žiupsnelis druskos
Tzatziki padažas su ridikėliais
- 250 g graikiško jogurto
- 2 trumpavaisiai agurkai
- 4 ridikėliai
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
- sauja krapų ir petražolių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Instructions
Troškinys
- Pirmiausia kubeliais supjaustome svogūną, česnaką ir porą.
- Į iki vidutinio karštumo įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir sumetame pjaustytas daržoves.
- Į keptuvę taip pat keliauja šoninė (kuri šiaip yra visai čia nebūtina, bet šįkart tiesiog reikėjo ją sunaudoti).
- Viską kepame apie 7 minutes kol svogūnas suminkštėja.
- Galiausiai supilame nuplautas ir nusausintas sviestines pupeles, beriam prieskonius ir porą minučių leidžiam skoniams susijungti bei pupelėms sušilti.
Padažas
- Kol keptuvėje viskas sau ramiai kepa, pasigaminam padažą.
- Agurkus bei ridikėlius sutarkuojame per stambesnę burokinę tarką ir nusunkiame skystį.
- Sumaišome visus ingredientus. Gausis labai tirštas padažas/salotos.
Bulvės
- Virtas bulves supjaustome griežinėliais ir pakepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Pabarstome druska, jei norisi.
Notes
Sviestines pupeles, jeigu tik yra galimybė visada rekomenduoju išsivirti iš anksto. Galima net užsišaldyti porcijomis ir taip sutaupyti laiko. Šįkart naudojau konservuotas sviestines pupeles, nes reikėjo greitos vakarienės, o paruoštukų neturėjau.
Kaip pas mus namuose atsirado šoninė, istorija nutyli. Bet kokiu atveju ji nėra čia būtina, bet suteikia papildomą skonį.
