Supjaustome svogūną, česnaką, morką ir bulvę.
Įkaitiname puodą ar keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus, sudedame svogūną ir česnaką, pakepiname kelias minutes.
Dedame morką ir bulvę, maišome.
Beriame kumino, saldžiosios paprikos, ciberžolės (ir aitriosios, jei naudojame), trumpai pakepiname, kad paskleistų kvapą.
Supilame pjaustytus pomidorus, išmaišome.
Dedame nuplautus lęšius ir žirnius, užpilame sultiniu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 25–30 min., kol viskas suminkštėja ir troškinys sutirštėja. Pasūdome, pabarstome pipirų.
Patiekdami dedame virtų ryžių, ant viršaus pilame troškinį, užbarstome smulkintų petražolių, nutarkuojame šiek tiek citrinos žievelės ir užpilame kelis lašus alyvuogių aliejaus.
Skanių atradimų!