GREITI PIETŪS SU TOFU, BOLIVINE BALANDA IR SALOTOMIS
Kodėl verta išbandyti? Patiekalas paruošiamas vos per 10 minučių (jeigu turite iš anksto išvirtos kynvos). Bolivinė balanda suteikia daug maistingųjų medžiagų, tofu yra puikus baltymų šaltinis, o salotos – vitaminų bomba. Nuotraukoje matomas kiekis - mano vienos sotūs pietūs. Tiesa, jei nesate pratę prie tofu ar bolivinės balandos skonio, tuomet šio kiekio pilnai pakaks ir dviems porcijoms. Tofu ir bolivinė balanda yra specifinio skonio ir man asmeniškai prireikė nemažai laiko prie jų priprasti.Kadangi stengiuosi pietums suvalgyti apie 30 g baltymų, tai 200 g tofu turi 26 g baltymų + baltymai iš virtos kynvos, visiškai atitinka mano lūkesčius.Prieskonius kepti tofu naudoju pagal nuotaiką, bet dažniausiai užbarstau minėtų prieskonių po žiupsnelį.
Tofu nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sulaužykite gabalėliais pirštais.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite truputį alyvuogių aliejaus, sudėkite tofu ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 4 minutes, vis pamaišydami, kol tofu gražiai apskrus.
Apibarstykite tofu prieskoniais, išmaišykite ir dar pakepkite apie minutę.
SALOTOS
Salotų lapus suplėšykite, persimoną ir braškes supjaustykite gabalėliais.
Brokolius trumpai (apie 2 minutes) pavirkite pasūdytame vandenyje, tada atvėsinkite.
Visus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite raudonėliu, druska, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.