Ieškote idėjos greitiems, sveikiems ir subalansuotiems pietums? Šis patiekalas su tofu, bolivine balanda ir spalvingomis salotomis ne tik džiugins akį, bet ir suteiks daug energijos! Vos per 10 minučių pagaminsite puikų patiekalą, pilną augalinių baltymų, naudingų angliavandenių ir vitaminų.

GREITI PIETŪS SU TOFU, BOLIVINE BALANDA IR SALOTOMIS
Kodėl verta išbandyti? Patiekalas paruošiamas vos per 10 minučių (jeigu turite iš anksto išvirtos kynvos). Bolivinė balanda suteikia daug maistingųjų medžiagų, tofu yra puikus baltymų šaltinis, o salotos – vitaminų bomba. Nuotraukoje matomas kiekis – mano vienos sotūs pietūs. Tiesa, jei nesate pratę prie tofu ar bolivinės balandos skonio, tuomet šio kiekio pilnai pakaks ir dviems porcijoms. Tofu ir bolivinė balanda yra specifinio skonio ir man asmeniškai prireikė nemažai laiko prie jų priprasti.Kadangi stengiuosi pietums suvalgyti apie 30 g baltymų, tai 200 g tofu turi 26 g baltymų + baltymai iš virtos kynvos, visiškai atitinka mano lūkesčius.Prieskonius kepti tofu naudoju pagal nuotaiką, bet dažniausiai užbarstau minėtų prieskonių po žiupsnelį.
Ingredientai
TOFU
- 200 g tofu
- 1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Druska (pagal skonį)
- Džiovintas česnakas ir svogūnas (pagal skonį)
- Ciberžolė (pagal skonį)
- Juodieji pipirai (pagal skonį)
- Malta kalendra (pagal skonį)
- Maltas kuminas (pagal skonį)
BOLIVINĖ BALANDA
- 1 puodelio virtos trispalvės bolivinės balandos
SALOTOS
- 2 saujos salotų lapų
- ½ persimono
- 5 braškės
- 100 g brokolių
- Raudonėlis (pagal skonį)
- Druska (pagal skonį)
- 1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Šlakelis citrinos sulčių
Paruošimo eiga
TOFU
- Tofu nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sulaužykite gabalėliais pirštais.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite truputį alyvuogių aliejaus, sudėkite tofu ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 4 minutes, vis pamaišydami, kol tofu gražiai apskrus.
- Apibarstykite tofu prieskoniais, išmaišykite ir dar pakepkite apie minutę.
SALOTOS
- Salotų lapus suplėšykite, persimoną ir braškes supjaustykite gabalėliais.
- Brokolius trumpai (apie 2 minutes) pavirkite pasūdytame vandenyje, tada atvėsinkite.
- Visus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite raudonėliu, druska, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
