ŠILDANTI DARŽOVIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS, AVINŽIRNIAIS IR MISO

72

Šildanti daržovių sriuba su pupelėmis, avinžirniais ir miso – lengvas ir maistingas receptas. Ši daržovių sriuba lengvai pagaminama iš paprastų ingredientų ir yra puiki idėja šeimos pietums ar vakarienei. Be to, tai puikus būdas panaudoti virtus avinžirnius, pupeles ar kitas ankštines daržoves, esančias šaldytuve.

ŠILDANTI DARŽOVIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS, AVINŽIRNIAIS IR MISO

Ieškote sveiko ir greitai pagaminamo sriubos recepto? Ši daržovių sriuba su avinžirniais, pupelėmis, morkomis, kopūstais ir bulvėmis yra puikus pasirinkimas! Praturtinta miso pasta, ši sriuba ne tik šildo, bet ir suteikia energijos bei naudingų maistinių medžiagų.
Šis daržovių sriubos receptas idealiai tinka augalinei mitybai, nes sudėtyje nėra mėsos produktų. Ji yra puikus skaidulų, augalinių baltymų ir vitaminų šaltinis, o miso pasta suteikia sriubai unikalų umami skonį bei probiotikų, stiprinančių imunitetą. Žinoma, galima ir nedėti miso, pvz. dukra mieliau valgo be miso (teisybės dėlei turėčiau paminėti, kad dar nepavyko jos įkalbėti paraguti miso).
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio poras, supjaustytas griežinėliais
  • 1 morka, tarkuota
  • 1 morka, supjaustyta kubeliais
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 g virtų avinžirnių
  • 200 g virtų pupelių
  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 300 g smulkiai pjaustyto kopūsto
  • 2 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais
  • 1,5 l daržovių sultinio arba vandens
  • 4 šaukšteliai „Mugi Miso“ pastos (po 1 šaukštelį kiekvienai porcijai)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimo eiga

  • Įkaitinkite puodą su alyvuogių aliejumi. Suberkite porą ir apkepkite, kol suminkštės.
  • Įdėkite tarkuotą ir pjaustytą morkas, dar šiek tiek pakepinkite, kol daržovės taps aromatingos.
  • Į puodą sudėkite smulkintą kopūstą ir bulves, išmaišykite ir kepkite dar 2–3 minutes.
  • Supilkite daržovių sultinį arba vandenį, užvirkite ir sumažinkite ugnį. Leiskite sriubai virti apie 10-15 minučių, kol kopūstai ir bulvės suminkštės.
  • Į sriubą suberkite virtus avinžirnius, pupeles ir šaldytus žirnelius.
  • Leiskite sriubai virti dar 5 minutes, kad visi ingredientai sušiltų.
  • Paragaukite sriubą ir, jei reikia, pridėkite druskos ir pipirų.
  • Kiekvienas valgytojas lai į savo lėkštę įdeda po 1 šaukštelį miso pastos ir ją gerai išmaišo (nevirkite miso, kad išliktų jo maistinės savybės).
    ŠILDANTI DARŽOVIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS, AVINŽIRNIAIS IR MISO │Sriubos, Daržovės, Vakarienė, Veganiški

Noriu pastebėti

Jei mėgstate intensyvesnį skonį, galite į sriubą įpilti šlakelį sojų padažo arba pabarstyti šviežiais žalumynais, pvz., petražolėmis ar svogūnų laiškais.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close