PUPELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS

24

Šis spalvingas ir maistingas sviestinių pupelių troškinys su daržovėmis ne tik labai skanus, bet ir greitai pagaminamas. Improvizuokite su šaldytuvo turiniu ir mėgstamomis daržovėmis bei pasigaminkite jaukią ir lengvą vakarienę.

PUPELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS

Šis spalvingas daržovių troškinys – puikus pasirinkimas lengviems ir maistingiems pietums ar vakarienei. Man tokie troškiniai – tai visiškas jaukumo maistas, be to greitai pagaminamas ir labai labai skanus.
Būtent šis troškinys pagamintas iš šviežių daržovių, sviestinių pupelių ir pikantiškų prieskonių. Patiekiu troškinį dažniausiai su bolivine balanda, šįkart su trispalve, kuri praturtina patiekalą papildomais baltymais bei suteikia tekstūros.
Gamindama stengiuosi įtraukti kuo daugiau skirtingų spalvų daržovių, o mėlynąjį svogūną vis dažniau renkuosi vietoj įprasto svogūno vien dėl jo naudingų savybių.
Troškinio pagrindą sudaro mėlynasis svogūnas, česnakas, pankolis ir lapinis kopūstas, kuriuos papildo traškūs romanesco žiedynai bei saldi morka. Sviestinės pupelės užtikrina sotumą, o keletas kaparėlių bei citrinos sultys suteikia malonios rūgštelės, kuri subalansuoja visus skonius.
Patiekalas yra ne tik skanus, bet ir maistingas – ciberžolė, lapinis kopūstas ir kitos daržovės praturtina jį vitaminais bei mineralais, o kynva padeda užtikrinti sotumo jausmą visai dienai. Tai patiekalas, kuris puikiai tinka tiek veganams, tiek visavalgiams.
Šį troškinį galite pritaikykite pagal savo skonį, pridėdami mėgstamų daržovių ar prieskonių.
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai

  • 1 mėlynasis svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1/2 pankolio
  • 1 morka
  • 2 saujos romanesco žiedynų
  • 2 saujos pjaustyto lapinio kopūsto
  • 400 g konservuotų sviestinių pupelių (perskalautų)
  • Keletas kaparėlių
  • 1/3 šaukštelio ciberžolės
  • 1/4 šaukštelio kumino
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų
  • Žiupsnelis čili dribsnių
  • Šlakelis citrinos sulčių
  • Druskos pagal skonį
  • Šlakelis karšto vandens

Patiekimui

  • 1 puodelis trispalvės kynvos (išvirtos)

Paruošimo eiga

  • Smulkiai supjaustykite mėlynąjį svogūną, česnaką ir pankolį.
  • Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūną ir pakepkite porą minučių. Tada sudėkite česnaką ir pankolį. Pabarstykite druska ir šiek tiek pakepinkite.
  • Supjaustykite morką ir suberkite į keptuvę.
  • Sudėkite romanesco žiedynus ir įpilkite šlakelį karšto vandens. Leiskite troškintis, kol daržovės pradės minkštėti
  • Įberkite ciberžolę, kuminą, juoduosius pipirus ir čili dribsnius. Išmaišykite, kad prieskoniai sušiltų ir išskirtų aromatą.
  • Sudėkite nuskalautas sviestines pupeles ir pjaustytą lapinį kopūstą. Įmaišykite keletą kaparėlių.
  • Troškinkite kelias minutes, kol lapinis kopūstas suminkštės ir pupelės sušils.
  • Pabaigoje išspauskite šlakelį citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite.
  • Troškinį patiekite ant virtos trispalvės kynvos. Jei norite, galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti sezamų ar moliūgų sėklomis.
    PUPELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS │Vakarienė, Be glitimo, Daržovės, Veganiški
  • Skanių atradimų!

Noriu pastebėti

Tai absoliučiai universalus receptas, kurio pagrindinė idėja – pasigaminti jaukų patiekalą iš to, kas yra namuose. Galbūt šaldytuve liūdi viena kita daržovė ir net neįsivaizduojate kur ją dėti – tai išeitis prikelti ją naujam gyvenimui.
Daržoves kepu labai trumpai, kad išliktų traškumas. Jei atvirai, negaliu pakęsti minkštų ir patižusių daržovių.. Tad ir čia ilgiausiai kepu ko gero svogūną, o vėliau viskas greituoju būdu. Išties, juk visas daržoves galima valgyti ir žalias, tad jos čia tik sušyla ir lengvai pasitroškina.
Romanesco žiedinis kopūstas tikrai nėra dažnas svečias mūsų namuose, bet jis toks dieviškai gražus, kad tikrai verta paįvairinti mitybą. Juk valgome ir akimis 🙂
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close