Greičiausiai pagaminami šie sultingi vištienos krūtinėlės kotletai – patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai daug įdomesnis būdas surinkti daugiau baltymų valgant vištienos krūtinėlę. Vaikai, žinoma visada mieliau valgys kotletukus su bulvių koše.

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS KOTLETAI
Taip taip, būtent vištienos krūtinėlės – kotletai gaunasi sultingi ir minkšti! Kotletai, kukuliai, maltiniai – vaikams labiausiai patinkantis maistas, visada žinau, kad valgys be jokių atsikalbinėjimų. O jeigu dar šalia patieksiu su bulvių koše – tai extra karmos taškai garantuoti.Šie kotletai gimė ekspromtu, kai pietavome dviese su jaunėle. Šio kiekio užteko mums dviems.
Ingredientai
- 150 g vištienos krūtinėlės
- 1 valg. š. avižinių dribsnių
- 1 valg. š. pieno arba gazuoto vandens
- 1 mažas kiaušinis
- 1/4 mažo svogūno (smulkiai tarkuoto arba susmulkinto)
- 1 skiltelė česnako (susmulkinta)
- 1/3 arb. š. druskos
- Žiupsnelis juodųjų pipirų
- Žiupsnelis raudonėlio
- 1 arb. š. alyvuogių aliejaus kepimui
Paruošimo eiga
- Vištienos krūtinėlę sutriname maisto smulkintuvu arba smulkiai sukapojame peiliu.
- Sutarkuojame svogūną ir sutarkuojame arba susmulkiname česnaką. (Kartais vietoj svogūno ir česnako tiesiog įberiu šiek tiek džiovinto svogūno ir česnako, bet tiesa ta, kad su tarkuotu svogūnu kotletukai bus šiek tiek sultingesni).
- Sumaišome vištieną su svogūnu, česnaku, kiaušiniu, pienu, avižiniais dribsniais, druska, pipirais ir raudonėliu.
- Viską sutriname maisto smulkintuvu arba išminkome masę rankomis, kol ji tampa vientisa. Masė atrodys gana minkšta ir per skysta formuoti rankomis kotletus – taip ir turi būti.
- Įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies ir šaukštu dedame nedidelius kotletus bei kito šaukšto pagalba juos paformuojame.
- Kepame apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrunda.
- Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname dar 1-2 minutes, kad kotletai būtų sultingi.
- Skanių atradimų!
Noriu pastebėti
Šįkart kotletus valgiau su bolivine balanda, trumpai apvirtu brokoliu bei romanesco, taip pat su lengvai apkeptu pankoliu su ridikėliais ir čiobreliais, bei briuselio kopūstais su raudonuoju svogūnu ir česnaku. (Bolivinę balandą, pankolį bei briuselio kopūstus buvau gaminusi vakarienei, tad liko ir pietums)
