10 g želatinos užpilu 50 g šalto vandens ir palieku išbrinkti nedideliame puode (~20 min).
Jogurtą sumaišau su cukrumi ir pusės citrinos sultimis, įtarkuoju citrinos žievelę.
Pakaitinu išbrinkusią želatiną, kad visiškai ištirptų (neužverdu).
Į šiek tiek pravėsusią želatiną įdedu šaukštą jogurto ir šluotele išmaišau, tada dar įdedu porą šaukštų ir išmaišau. Supilu į likusį jogurtą ir išmaišau.
Į nedidelius puodelius ant trupinių dedu kelis šaukštus jogurto, ant viršaus keletą šilauogių, vėl jogurto ir vėl uogų. Nepridedu iki pat viršaus, palieku vietos papuošimui.
Ant viršaus išdėlioju braškes, šilauoges, avietes ar kitas patinkančias uogas, papuošiu granola ar mėtos lapeliais.
Palieku šaldytuve bent porai valandų. Jeigu palieku nakčiai, tuomet būtinai uždengiu, kad neprisigertų kvapų.