Go Back

JOGURTINIS UOGŲ DESERTAS PUODELYJE

Course Desertai
Virtuvė European
Šio patiekalo užteks 8

Ingredientai
  

  • 100 g sausainių
  • 50 g sviesto

Jogurto sluoksniui reikės

  • 250 g graikiško jogurto
  • 250 g natūralaus jogurto
  • 50-70 g cukraus (priklausomai kaip saldžiai mėgstate)
  • 10 g želatinos
  • 50 g vandens
  • 1/2 vnt. citrinos sulčių
  • 1 vnt. nutarkuotos citrinos žievelės (tik geltonos dalies)
  • 200 g šilauogių, braškių

Paruošimo eiga
 

  • Sausainius sutrinu iki trupinių. Sviestą ištirpinu ir sumaišau su sausainiais.
  • Trupinius padalinu į puodelius/taures/stiklainėlius (maždaug po 2-3 šaukštus) ir šiek tiek prispaudžiu, kad susiformuotų kaip pagrindas.
  • Dažniausiai gamindama mums keturiems šį desertą padalinu į 4 stiklines ir 4 mažus stiklainėlius.

Jogurto paruošimas:

  • 10 g želatinos užpilu 50 g šalto vandens ir palieku išbrinkti nedideliame puode (~20 min).
  • Jogurtą sumaišau su cukrumi ir pusės citrinos sultimis, įtarkuoju citrinos žievelę.
  • Pakaitinu išbrinkusią želatiną, kad visiškai ištirptų (neužverdu).
  • Į šiek tiek pravėsusią želatiną įdedu šaukštą jogurto ir šluotele išmaišau, tada dar įdedu porą šaukštų ir išmaišau. Supilu į likusį jogurtą ir išmaišau.
  • Į nedidelius puodelius ant trupinių dedu kelis šaukštus jogurto, ant viršaus keletą šilauogių, vėl jogurto ir vėl uogų. Nepridedu iki pat viršaus, palieku vietos papuošimui.
  • Ant viršaus išdėlioju braškes, šilauoges, avietes ar kitas patinkančias uogas, papuošiu granola ar mėtos lapeliais.
  • Palieku šaldytuve bent porai valandų. Jeigu palieku nakčiai, tuomet būtinai uždengiu, kad neprisigertų kvapų.
Raktinis žodis desertas, jogurtinis, lengvireceptai, saldu, saldumynai