KAKAVA- stebuklingas gėrimas
Dabar populiaru kakavos ceremonijos ir tai tikrai įdomi patirtis. Bet, o kas draudžia susikurti savo kakavos ceremoniją ar ritualą namuose? Kviečiu išbandyti ir pasimėgauti.
- 10-20 g kakavos (naudoju Gguni Dates Cacao)
- 120-150 g karšto vandens
- šaukštelio klevų sirupo
Pasisveriu kakavą. Galima ir nesverti - man tiesiog patinka tikslumas, nes kartais noriu silpnesnės, kartais gana stiprios. Paprastai vienam puodeliui dedu 10-20 g kakavos ir 120-150 g vandens.
Pirmiausia užverdu vandenį.
Vandenį pilu į puodelį. Tokiu būdu pašildau puodelį ir atvėsinu verdantį vandenį.
Iš puodelio karštą vandenį pilu į blenderį, ten pat sudedu kakavą, įpilu šlakelį klevų sirupo ir viską suplaku iki vientisos masės (maždaug 30 sekundžių).
Pilu į puodelį ir lėtai mėgaujuosi.