Go Back

KAKAVA- stebuklingas gėrimas

Dabar populiaru kakavos ceremonijos ir tai tikrai įdomi patirtis. Bet, o kas draudžia susikurti savo kakavos ceremoniją ar ritualą namuose? Kviečiu išbandyti ir pasimėgauti.
Šio patiekalo užteks 1

Ingredientai
  

  • 10-20 g kakavos (naudoju Gguni Dates Cacao)
  • 120-150 g karšto vandens
  • šaukštelio klevų sirupo

Paruošimo eiga
 

  • Pasisveriu kakavą. Galima ir nesverti - man tiesiog patinka tikslumas, nes kartais noriu silpnesnės, kartais gana stiprios. Paprastai vienam puodeliui dedu 10-20 g kakavos ir 120-150 g vandens.
  • Pirmiausia užverdu vandenį.
  • Vandenį pilu į puodelį. Tokiu būdu pašildau puodelį ir atvėsinu verdantį vandenį.
  • Iš puodelio karštą vandenį pilu į blenderį, ten pat sudedu kakavą, įpilu šlakelį klevų sirupo ir viską suplaku iki vientisos masės (maždaug 30 sekundžių).
  • Pilu į puodelį ir lėtai mėgaujuosi.