Galit sutikti, galit nesutikti, bet kakavos kvapas lyg ant sparnų nuneša į vaikystę, apgaubia jaukumu ir sušildo, ne tik kūną, bet ir sielą. Kakava, paruošta iš kakavos masės yra stebuklingas gėrimas – tai visiškai kitoks, nei mums įprasta skonis. Kakava ypatinga ne tik dėl savo aromato, skonio intensyvumo bet ir teigiamo poveikio.
KAKAVA- stebuklingas gėrimas
Dabar populiaru kakavos ceremonijos ir tai tikrai įdomi patirtis. Bet, o kas draudžia susikurti savo kakavos ceremoniją ar ritualą namuose? Kviečiu išbandyti ir pasimėgauti.
Ingredientai
- 10-20 g kakavos (naudoju Gguni Dates Cacao)
- 120-150 g karšto vandens
- šaukštelio klevų sirupo
Paruošimo eiga
- Pasisveriu kakavą. Galima ir nesverti – man tiesiog patinka tikslumas, nes kartais noriu silpnesnės, kartais gana stiprios. Paprastai vienam puodeliui dedu 10-20 g kakavos ir 120-150 g vandens.
- Pirmiausia užverdu vandenį.
- Vandenį pilu į puodelį. Tokiu būdu pašildau puodelį ir atvėsinu verdantį vandenį.
- Iš puodelio karštą vandenį pilu į blenderį, ten pat sudedu kakavą, įpilu šlakelį klevų sirupo ir viską suplaku iki vientisos masės (maždaug 30 sekundžių).
- Pilu į puodelį ir lėtai mėgaujuosi.