PURŪS JOGURTINIAI BLYNAI SU BANANAIS

569

Minkštučiai, putlučiai, purūs ir labai skanūs jogurtiniai blynai su karamelizuotais bananais – praktiškai savaitgalio svajonė!

PURŪS JOGURTINIAI BLYNAI SU BANANAIS

Minkštučiai ir purūs blynai idealiai tinka pusryčiams. O jeigu vengiate kvietinių miltų, tai šie niekuo jiems nenusileidžia! Bananą dedu norėdama blynus lengvai pasaldinti, nes kepdamas bananas labai skaniai karamelizuojasi. Žinoma, visada galima į tešlą įdėti cukraus, bet ar verta? Be to, blynus dažniausiai valgome su jogurtu bei uogiene, tad ir taip gauname pakankamą cukraus kiekį.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 250 g natūralaus jogurto
  • 100 g kukurūzų miltų (5 šaukštų)
  • 30 g viso grūdo grikių miltų (1 šaukšto)
  • ⅓ a.š. sodos
  • 2 bananai

Paruošimo eiga

  • Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su natūraliu jogurtu.
  • Įmaišykite kukurūzų bei grikių miltus, taip pat ir sodą.
  • Bananus supjaustykite griežinėliais.
  • Įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus.
  • Šaukštu dėkite blynų tešlą. Vienas šaukštas – 1 blynas. (Tarp blynų palikite apie 1 cm tarpus, nes blynai pučiasi.)
  • Ant kiekvieno blyno dėkite gabalėlį ar du banano.
  • Atsargiai mentele apverskite blynus tik tada, kai paviršiuje pasirodo oro burbuliukai.
  • Blynus kepkite maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Patiekite su graikišku jogurtu, uogomis ar mėgstama uogiene.
    PURŪS JOGURTINIAI BLYNAI SU BANANAIS │Be glitimo, Blynai, Pusryčiai
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close