Minkštučiai, putlučiai, purūs ir labai skanūs jogurtiniai blynai su karamelizuotais bananais – praktiškai savaitgalio svajonė!
PURŪS JOGURTINIAI BLYNAI SU BANANAIS
Minkštučiai ir purūs blynai idealiai tinka pusryčiams. O jeigu vengiate kvietinių miltų, tai šie niekuo jiems nenusileidžia! Bananą dedu norėdama blynus lengvai pasaldinti, nes kepdamas bananas labai skaniai karamelizuojasi. Žinoma, visada galima į tešlą įdėti cukraus, bet ar verta? Be to, blynus dažniausiai valgome su jogurtu bei uogiene, tad ir taip gauname pakankamą cukraus kiekį.
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 250 g natūralaus jogurto
- 100 g kukurūzų miltų (5 šaukštų)
- 30 g viso grūdo grikių miltų (1 šaukšto)
- ⅓ a.š. sodos
- 2 bananai
Paruošimo eiga
- Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su natūraliu jogurtu.
- Įmaišykite kukurūzų bei grikių miltus, taip pat ir sodą.
- Bananus supjaustykite griežinėliais.
- Įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus.
- Šaukštu dėkite blynų tešlą. Vienas šaukštas – 1 blynas. (Tarp blynų palikite apie 1 cm tarpus, nes blynai pučiasi.)
- Ant kiekvieno blyno dėkite gabalėlį ar du banano.
- Atsargiai mentele apverskite blynus tik tada, kai paviršiuje pasirodo oro burbuliukai.
- Blynus kepkite maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
- Patiekite su graikišku jogurtu, uogomis ar mėgstama uogiene.