PURŪS JOGURTINIAI BLYNAI SU BANANAIS
Minkštučiai ir purūs blynai idealiai tinka pusryčiams. O jeigu vengiate kvietinių miltų, tai šie niekuo jiems nenusileidžia! Bananą dedu norėdama blynus lengvai pasaldinti, nes kepdamas bananas labai skaniai karamelizuojasi. Žinoma, visada galima į tešlą įdėti cukraus, bet ar verta? Be to, blynus dažniausiai valgome su jogurtu bei uogiene, tad ir taip gauname pakankamą cukraus kiekį.
- 2 kiaušiniai
- 250 g natūralaus jogurto
- 100 g kukurūzų miltų (5 šaukštų)
- 30 g viso grūdo grikių miltų (1 šaukšto)
- ⅓ a.š. sodos
- 2 bananai
Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su natūraliu jogurtu.
Įmaišykite kukurūzų bei grikių miltus, taip pat ir sodą.
Bananus supjaustykite griežinėliais.
Įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus.
Šaukštu dėkite blynų tešlą. Vienas šaukštas - 1 blynas. (Tarp blynų palikite apie 1 cm tarpus, nes blynai pučiasi.)
Ant kiekvieno blyno dėkite gabalėlį ar du banano.
Atsargiai mentele apverskite blynus tik tada, kai paviršiuje pasirodo oro burbuliukai.
Blynus kepkite maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Patiekite su graikišku jogurtu, uogomis ar mėgstama uogiene.