Go Back

KALAFIORO RYŽIAI SU MANGOLDAIS

Course Main Course, Side Dish
Virtuvė European, Vegan, Vegetarian
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 1 vnt. nedidelio kalafioro (arba pusės didelio)
  • 1 vnt. svogūno (arba poro)
  • 1-2 skiltelės česnako
  • žiupsnis druskos
  • prieskonių (maltų pipirų, raudonėlio)
  • 4 lapai mangoldų

Paruošimo eiga
 

  • Pirmiausia supjaustau mangoldus (tik lapus, koto nededu), sumetu į verdantį vandenį ir paverdu ~15 min.
  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustau.
  • Kalafiorą susmulkinu su maisto kombainu su S formos peiliuku. Galima tarkuoti ir burokine tarka, tik aišku užtrunka gerokai ilgiau.
  • Į keptuvę pilu truputį aliejaus, dedu svogūną, jam pakepus sudedu česnaką, po poros minučių supilu smulkintus kalafiorus. Pakepu kelias minutes maišydama. Beriu druskos ir jei norisi prieskonių - pipirų, raudonėlio, labai skanu įdėti truputį kario.
  • Galiausiai įmaišau nusunktus apvirtus mangoldus.
  • Dar labai skanu įdėti vieną kitą saulėje džiovintą pomidorą aliejuje. Vienu žodžiu variantų daug, reikia tik bandyti ir atrasti sau patinkantį variantą!
Raktinis žodis darzoves, daugiaudarzoviu, kalafioras, kopustas, ryziai, ziediniskopustas