Dažniausiai kalakutieną perkame jau supjaustytą gabalėliais (pavo a tacos) arba supjaustau maždaug 2 cm gabalėliais.
Gana karštai įkaitinu keptuvę, pilu šlakelį aliejaus ir dedu gabalėlius kepti. Kepu per kelis kartus - tikslas apskrudinti kalakutieną. Nei druskos nei prieskonių neberiu.
Kepu kalakutieną po 2-3 min iš abiejų pusių. Atsargiai - nesudeginam.
Apkepintą kalakutieną dedu į puodą, kuriame troškinsiu. Pabarstau druska ir prieskoniais.
Kol kepa kalakutiena taupydama laiką, kitoje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytą porą ir česnaką (kartais česnako nededu).
Užberiu druskos ant daržovių ir jei trūksta skysčio įpilu šlakelį vandens. Pakepinu kelias minutes, tuomet sudedu tarkuotas arba kubeliais pjaustytas morkas ir taip pat pakepu. Užberiu prieskonių.
Pakepintas daržoves sudedu ant kalakutienos, užpilu verdančiu vandeniu (kad beveik apsemptų). Paragauju, ar netrūksta druskos bei prieskonių ir palieku troškintis apie 20-30 min.
Bulvės
Tuo tarpu nuskutu bulves, perpjaunu į 4-6 dalis, dedu į verdantį vandenį, pasūdau bei išverdu. Išvirusias nusunkiu bei pabarstau krapais.
Žirneliai
Šaldytus žirnelius supilu į kiaurasamtį ir perlieju verdančiu vandeniu, palieku minutei kitai.
Patiekimas
Vaikai į lėkštes dedasi bulvių, ant jų sviesto ir šakute sutrina. Šalia kalakutienos troškinys ir žirneliai. Nom nom nom.
Noriu pastebėti
P.s. skystį, kurio lieka (jeigu lieka) nuo troškinio panaudoju daržovių sriubai (supilu į indelį ir laikau šaldytuve 2-3 dienas arba sušaldau. Gaunasi nuostabus sultinys.