KALAKUTIENOS TROŠKINYS

3.1K

Visiškai paprastas ir lengvai pagaminamas troškinys, beje itin mėgstamas visos šeimos, ypač vaikų.

KALAKUTIENOS TROŠKINYS

Vos keli ingredientai ir puikiausi pietūs ar vakarienė ant stalo. Toks visiškai komforto bei vaikystės maistas.
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai

  • 500 g kalakutienos šlaunelių mėsos
  • 1 poras
  • 2 morkos
  • 2 česnako skiltelės (kartais nededu)
  • druskos
  • pipirų
  • raudonėlio/čiobrelio (ar kitų mėgstamų prieskonių)

Patiekimui

  • 5-6 vidutinių bulvių
  • druskos
  • krapų
  • žalių žirnelių

Paruošimo eiga

  • Dažniausiai kalakutieną perkame jau supjaustytą gabalėliais (pavo a tacos) arba supjaustau maždaug 2 cm gabalėliais.
  • Gana karštai įkaitinu keptuvę, pilu šlakelį aliejaus ir dedu gabalėlius kepti. Kepu per kelis kartus – tikslas apskrudinti kalakutieną. Nei druskos nei prieskonių neberiu.
  • Kepu kalakutieną po 2-3 min iš abiejų pusių. Atsargiai – nesudeginam.
  • Apkepintą kalakutieną dedu į puodą, kuriame troškinsiu. Pabarstau druska ir prieskoniais.
  • Kol kepa kalakutiena taupydama laiką, kitoje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytą porą ir česnaką (kartais česnako nededu).
  • Užberiu druskos ant daržovių ir jei trūksta skysčio įpilu šlakelį vandens. Pakepinu kelias minutes, tuomet sudedu tarkuotas arba kubeliais pjaustytas morkas ir taip pat pakepu. Užberiu prieskonių.
  • Pakepintas daržoves sudedu ant kalakutienos, užpilu verdančiu vandeniu (kad beveik apsemptų). Paragauju, ar netrūksta druskos bei prieskonių ir palieku troškintis apie 20-30 min.

Bulvės

  • Tuo tarpu nuskutu bulves, perpjaunu į 4-6 dalis, dedu į verdantį vandenį, pasūdau bei išverdu. Išvirusias nusunkiu bei pabarstau krapais.

Žirneliai

  • Šaldytus žirnelius supilu į kiaurasamtį ir perlieju verdančiu vandeniu, palieku minutei kitai. 

Patiekimas

  • Vaikai į lėkštes dedasi bulvių, ant jų sviesto ir šakute sutrina. Šalia kalakutienos troškinys ir žirneliai. Nom nom nom.
    KALAKUTIENOS TROŠKINYS │Pietūs

Noriu pastebėti

P.s. skystį, kurio lieka (jeigu lieka) nuo troškinio panaudoju daržovių sriubai (supilu į indelį ir laikau šaldytuve 2-3 dienas arba sušaldau. Gaunasi nuostabus sultinys.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close