AVIŽINIS OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ PYRAGAS SU VARŠKE

30

Nuostabus drėgnas varškės ir obuolių bei kriaušių pyragas prisiminimais nukelia į vaikystės vasara. Šįkart be kvietinių miltų, o su avižomis bei migdolais. Nepaprastai skanus pyragas!

AVIŽINIS OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ PYRAGAS SU VARŠKE

Nuostabus drėgnas pyragas prisiminimais nukelia į vaikystės vasaras. Iš šio kiekio išeis gana didelis pyragas, bet kadangi jis šaldytuve laisvai gali būti iki 4-5 dienų, tad visada kepu tokį kiekį. Vaisių kiekis čia gana didelis, tad pyragas yra drėgnas ir labiau valgomas šakute nei paėmus į ranką. Nepaprastai skanus. Beje, šįkart jis saldesnis nei dauguma mano gaminamų desertų 🙂 Obuolius šiam pyragui taip pat renkuosi saldžius.

Ingredientai

  • 200 g avižinių miltų
  • 100 g migdolų miltų
  • 50 g cukraus
  • 150 g šalto sviesto
  • 50 g avižinių dribsnių

Varškės sluoksnis

  • 400 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g cukraus

Vaisiai

  • 6 obuoliai (vidutinio dydžio)
  • 4 kriaušės (prinokusios)
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono

Papildomai

  • sauja migdolų drožlių

Paruošimo eiga

Trupiniai

  • Dubenyje sumaišau avižinius miltus su migdolų miltais bei cukrumi.
  • Sudedu nedideliais gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą ir greitai pirštais maišau su miltais. Masė turėtų gautis kaip šlapio smėlio. 
  • Į kitą dubenį atidedu 1/3 masės ir į ją pirštais įmaišau avižinius dribsnius. Atidedu.

Varškė

  • Varškę išplaku su kiaušiniais ir cukrumi (dažniausiai trintuvo (blenderio) pagalba, kad gautųsi kreminė varškė).

Vaisiai

  • Obuolius bei kriaušes nulupu, išimu sėklalizdžius, supjaustau plonomis riekelėmis.

Pyragą sluoksniuosim. Apatinė trupinių masė, tada varškė, ant viršaus obuoliai ir kriaušės, ir galiausiai trupiniai su avižiniais dribsniais.

  • Į kepimo indą sudedu 2/3 trupinių masės. Pirštais ir delnu suspaudžiu bei daugmaž sulyginu.
  • Užpilu varškę, tolygiai paskirstau.
  • Sudedu obuolius, pabarstau cinamonu. Sudedu kriaušes.
  • Rankomis šiek tiek paspaudžiu visą pyragą.
  • Tuomet ant viršaus pabarstau 1/3 trupinių masės.
  • Galiausiai papuošiu migdolų drožlėmis.
  • Dedu į iki 190 c įkaitintą orkaitę. Įdėjusi pyragą kaitrą sumažinu iki 180 c ir kepu apie valandą.
  • Iškeptą pyragą palieku visiškai atvėsti. O skaniausias jis praleidęs naktį šaldytuve.

Noriu pastebėti

Pyrago idėją radau pas Beatą, tik pritaikiau pagal save. https://www.beatosvirtuve.lt/receptai/vilmos-obuoliu-ir-varskes-pyragas/
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close