Nuostabus drėgnas avižinis obuolių ir kriaušių pyragas su varške prisiminimais nukelia į vaikystės vasarą. Šįkart be kvietinių miltų, o su avižomis bei migdolais. Nepaprastai skanus drėgnas pyragas!
AVIŽINIS OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ PYRAGAS SU VARŠKE
Nuostabus drėgnas pyragas prisiminimais nukelia į vaikystės vasaras. Iš šio kiekio išeis gana didelis pyragas, bet kadangi jis šaldytuve laisvai gali būti iki 4-5 dienų, tad visada kepu tokį kiekį. Vaisių kiekis čia gana didelis, tad pyragas yra drėgnas ir labiau valgomas šakute nei paėmus į ranką. Nepaprastai skanus. Beje, šįkart jis saldesnis nei dauguma mano gaminamų desertų 🙂 Obuolius šiam pyragui taip pat renkuosi saldžius.
Ingredientai
- 200 g avižinių miltų
- 100 g migdolų miltų
- 50 g cukraus
- 150 g šalto sviesto
- 50 g avižinių dribsnių
Varškės sluoksnis
- 400 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 80 g cukraus
Vaisiai
- 6 obuoliai (vidutinio dydžio)
- 4 kriaušės (prinokusios)
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
Papildomai
- sauja migdolų drožlių
Paruošimo eiga
Trupiniai
- Dubenyje sumaišau avižinius miltus su migdolų miltais bei cukrumi.
- Sudedu nedideliais gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą ir greitai pirštais maišau su miltais. Masė turėtų gautis kaip šlapio smėlio.
- Į kitą dubenį atidedu 1/3 masės ir į ją pirštais įmaišau avižinius dribsnius. Atidedu.
Varškė
- Varškę išplaku su kiaušiniais ir cukrumi (dažniausiai trintuvo (blenderio) pagalba, kad gautųsi kreminė varškė).
Vaisiai
- Obuolius bei kriaušes nulupu, išimu sėklalizdžius, supjaustau plonomis riekelėmis.
Pyragą sluoksniuosim. Apatinė trupinių masė, tada varškė, ant viršaus obuoliai ir kriaušės, ir galiausiai trupiniai su avižiniais dribsniais.
- Į kepimo indą sudedu 2/3 trupinių masės. Pirštais ir delnu suspaudžiu bei daugmaž sulyginu.
- Užpilu varškę, tolygiai paskirstau.
- Sudedu obuolius, pabarstau cinamonu. Sudedu kriaušes.
- Rankomis šiek tiek paspaudžiu visą pyragą.
- Tuomet ant viršaus pabarstau 1/3 trupinių masės.
- Galiausiai papuošiu migdolų drožlėmis.
- Dedu į iki 190 c įkaitintą orkaitę. Įdėjusi pyragą kaitrą sumažinu iki 180 c ir kepu apie valandą.
- Iškeptą pyragą palieku visiškai atvėsti. O skaniausias jis praleidęs naktį šaldytuve.