MOLIŪGŲ SĖKLŲ DUONA

12

Kad ir kaip neįtikėtinai skamba, ši duona yra tikras atradimas! Kurį laiką iš savo mitybos buvome išbraukę kviečius, tad moliūgų sėklų duona pilnai patenkino duonos poreikį.

Moliūgų sėklų duonos skonis primena DUONĄ 🙂 Jeigu nežinočiau visų tų keistų ingredientų sąrašo, tai net neatspėčiau iš ko pagaminta. O jei rimtai, tai šią duoną skanu valgyti ir vieną, ir sumuštinio pavidale, ypač man patinka ją paskrudinti!

MOLIŪGŲ SĖKLŲ DUONA

Moliūgų sėklos skamba keistai, tiesa? Pirmą kartą pamačius buvo toks omg, o gal net labiau wtf!!! Jau kas kas, bet aš kadais buvau didžiausia skeptikė visokių na tokių keistų dalykų. Ir šią duoną pagaminti ryžausi po metų. Iš pradžių apie moliūgų sėklų duoną išgirdau Agnesės IG @agyte, ji ją gamino ir vis gyrė, bet žalia "šreko" duona na jei atvirai visai neviliojo. Vėliau Simona IG @yes_its_keto išbandė šią moliūgų sėklų duoną, tad dar labiau pažadino norą išsikepti. Bet gi žmogus toks padaras, kad ieško vis lengvesnių kelių, o balkšvojo gysločio sėklų luobelės ir moliūgų sėklų miltai tikrai nėra tas lengvesnis kelias, bent jau taip atrodė iš pradžių. Išties tarkim Ispanijoje parduotuvėse neteko matyti nei vieno, nei kito produkto, bet visagalis internetas (tiksliau el.parduotuvės) turi viską. Receptą pakoregavau pagal save ir po daugybės bandymų pagaliau pristatau receptą ir čia. Tikiuosi, išbandysite ir liksite maloniai nustebę!

Ingredientai

  • 100 g moliūgų sėklų miltų
  • 50 g grikių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas balkšvojo gysločio sėklų luobelių
  • 1 arbatinis šaukštelis liofilizuotų burokėlių miltelių (nebūtina)
  • 50 g saulėgrąžų sėklų
  • 10 g juodųjų sezamų sėklų
  • 5 kiaušiniai
  • 100 g graikiško jogurto

Paruošimo eiga

  • Visus sausus produktus beriu į dubenį ir sumaišau.
  • Kiaušinius atskirai išplaku iki putų.
  • Mentele sumaišau išplaktus kiaušinius ir sausus produktus.
  • Į tešlą įmaišau jogurtą.
  • Palieku tešlą pailsėti maždaug 10 minučių.
  • Supilu tešlą į kepimo popieriumi ištiestą duonos (kekso) formą.
  • Dedu į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepu 45 min.
  • Iškepusią duoną išimu iš orkaitės ir palieku formoje apie 10 min ir tik tuomet atsargiai išimu iš formos ir palieku atvėsti ant grotelių.
  • Prieš pjaustant duona turėtų visiškai atvėsti.
  • Skanaus!

Noriu pastebėti

Burokėlių miltelių galima ir nedėti, bet man patinka žinoti, kad tai papildoma nauda. Be to, duonos spalva visiškai kitokia gaunasi!
Beje, šios duoną filmuotą receptą rasite YouTube kanale https://www.youtube.com/watch?v=q39GwrG0NbE&t=251s&ab_channel=Jugamosacocinar  
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close