CITRININIS KEKSAS

47

Absoliučiai nuostabus citrininis keksas. Ar esate ragavę Starbucks citrininį keksą (Starbucks Iced Lemon Loaf)? Gaivi vos juntama citrinos rūgštelė ypatingai skaniai persipina su cukraus saldumu. 

CITRININIS KEKSAS

Jei vis dar negalite pamiršti jo skonio, tai kviečiu išsikepti jį namuose. Garantuoju, kad jis bus lygiai toks pat skanus, o gal net ir skanesnis 😉 Juk namuose kepti pyragai visada yra verti tų extra taškų, nes juk pavyko pačiai sukurti beveik stebuklą. Kiekvienas naujas pavykęs receptas man tarsi apdovanojimas!
Taip, šis keksas visgi yra iš tų, kurių aš paprastai vengiu kepti dėl menkos vertės mūsų organizmui. Bet tas dieviškas citrinų aromatas ir ypatingas skonis atleidžia šiam keksui kvietinių miltų bei cukraus dalyvavimą puotoje.Tobulas duetas su kavos puodeliu. Nuo tada kai pirmą kartą paragavau, kepiau jau tikrai daugiau kartų nei reikėtų ir jis visada toks pat puikus – ar kekso, ar keksiukų pavidalu. 

Ingredientai

  • 200 g kvietinių miltų
  • 140 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 90 g minkšto sviesto (kambario temperatūros)
  • 80 g graikiško jogurto
  • 1 citrinos sultys
  • 2 citrinų nutarkuota žievelė
  • 3 g kepimo miltelių
  • 3 g sodos
  • žiupsnelis druskos

Glaistas

  • 50 g miltelinio cukraus (cukraus pudros)
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • 1 citrinos žievelės

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia gerai išplaku cukrų su sviestu.
  • Tada po vieną įmaišau kiaušinius. T.y. įmušu vieną kiaušinį išplaku. Įmušu antrą kiaušinį, išplaku. Galiausiai įmušu trečią kiaušinį ir išplaku iki vientisos masės.
  • Įmaišau graikišką jogurtą, išplaku.
  • Nutarkuoju dviejų citrinų žieveles (be baltosios dalies).
  • Išspaudžiu vienos citrinos sultis. Įmaišau į tešlą.
  • Miltus išsijoju su kepimo milteliais, soda bei druska. (Vietoje sodos, galima dėti vien tik kepimo miltelius – tuomet 10 g)
  • Įmaišau miltus į tešlą iki vientisos masės tik kol miltai tolygiai įsimaišo.
  • Masę supilu į kepimo popieriumi išklotą formą arba kepu silikoninėje formoje.
  • Dedu į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. (Daugelyje receptų nurodyta kepimo temperatūra 180 laipsnių, tad žiūrėkite kaip kepa jūsų orkaitė.)
  • Keksas kepa apie 50 min. Ar iškepė patikrinu mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus, jis turi būti švarus.
  • Iškeptą keksą palieku atvėsti ir pasiruošiu glaistą.

Glaistas

  • Cukrų sumalu iki pudros ir sumaišau su citrinos sultimis. (Daugelyje receptų nurodyta 150 g cukraus pudros + pusės citrinos sultys, bet mums tai pasirodė gerokai per saldu.)
  • Ant viršaus užtarkuoju citrinos žievelės.

Noriu pastebėti

Interneto platybėse daugybė recepto variantų, tad bandymų keliu pritaikiau receptą mūsų skoniui. Visuose receptuose cukraus kiekis yra didesnis – nuo 200 iki 400 g. Mums šis keksas yra ir taip jau neįprastai saldus, tad cukraus kiekį koreguokite pagal save. Tikiuosi, Jums taip pat patiks šis ypatingas citrininis keksas.
1254

Join the Conversation

  1. Žydrūnė says:

    Kepiau šį citrininį keksą. Labai patiko! Rekomenduoju!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close