Į puodą pilame pieną ir vanilės ankštį (jei naudojame), kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pienas beveik užvirs (bet neužverdame), sudedame sviestą ir leidžiame jam ištirpti. Vanilės ankštį išimame. Leidžiame mišiniui atvėsti iki 50°C.
Kol pienas vėsta, dubenyje lengvai paplakame kiaušinius ir kiaušinių trynius.
Atskirai išsijojame miltus, cukraus pudrą ir druską. Išmaišome.
Į dubenį su miltais supilame kiaušinius ir viską išmaišome. Svarbu lėtai išmaišyti be jokio plakimo, kad į tešlą nepatektų daug oro. Tikėtina, kad masė nebus tolygi ir viskas su tuo yra gerai.
Kai pienas atvėsta iki maždaug 50°C temperatūros supilame jį į miltų bei kiaušinių ir cukraus mišinį. Išmaišome. Perkošiame tešlą per smulkų sietelį į plakimo indą su snapeliu ar dubenį.
Įpilame romo ir vanilės ekstrakto (jeigu pasirinkome naudoti ekstraktą vietoje vanilės ankšties). Dar kartą viską atsargiai išmaišome.
Tešlą uždengiame ir paliekame ilsėtis šaldytuve bent 24 valandas (geriausia 48 valandas). Tai padės kanelėms įgyti tinkamą tekstūrą. Jeigu nusprendėte palikti 48 val., tuomet praėjus 24 val. reikėtų išimti tešlą iš šaldytuvo ir išmaišyti, Tuomet vėl uždengti ir palikti šaldytuve.