Go Back

KEPTAS PANKOLIS SU RIDIKĖLIAIS

Pankolis kepdamas tampa minkštesnis, švelnesnis, karamelizuojasi ir įgauna subtilų anyžiaus poskonį, o ridikėliai suteikia gaivumo ir traškumo. Pankolis turtingas skaidulomis, vitaminais C ir K, o ridikėliai – antioksidantais.. Puikiai dera su citrusais – galima pagardinti apelsinų sultimis ar citrinos žievele, kad būtų dar gaiviau.
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai
  

  • 1 nedidelis pankolio gumbas
  • 3–4 ridikėliai
  • 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. apelsinų arba citrinų sulčių
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 1/2 arb. š. džiovintų žolelių (pvz., čiobrelio ar raudonėlio)

Paruošimo eiga
 

Pankolio paruošimas

  • Nupjauname pankolio lapelius ir stiebus – jie gali būti naudojami sriuboms ar salotoms.
  • Nuplauname pankolio gumbą po tekančiu vandeniu, pašaliname išorinius pažeistus sluoksnius, jei reikia.
  • Perpjauname per pusę išilgai per kotą.
  • Pašaliname kietąjį vidurinį kotą (šerdį), jei pankolis didelis ir kietas – galima išpjauti trikampiu judesiu.
  • Supjaustome plonomis skiltelėmis – jei norite, kad pankolis greičiau suminkštėtų kepant ir lengvai karamelizuotųsi.

Gaminame

  • Supjaustome pankolį plonomis skiltelėmis ar pusžiedžiais.
  • Perpjauname ridikėlius per pusę arba ketvirčiais (jei didesni)
  • Įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumi.
  • Dedame pankolį ir kepame apie 3–4 minutes ant vidutinės ugnies, kol jis šiek tiek suminkštės ir pradės skrusti.
  • Pridedame ridikėlius, kepame dar 2 minutes, kol jie lengvai suminkštės, bet išliks traškūs.
  • Pagardiname druska, pipirais, apelsinų arba citrinų sultimis, džiovintomis žolelėmis.
  • Patiekiame šiltą kaip garnyrą.