Pirmiausia iškepame tešlą. Kepimo indą išklojame tešla, suformuojame kraštelius, subadome šakute. Ant tešlos tiesiame kepimo popierių ir suberiame avinžirnius/pupeles.
Kepame iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
Tuomet ištraukiame iš orkaitės ir išimame avinžirnius/pupeles bei kepimo popierių. Atsargiai - karšta.
Kol tešla kepa pasiruošiame įdarą. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname smulkiai pjaustytą porą bei virtą kumpį ar šoninę.
Brokolį išskaidome mažais žiedynais ir sumetame porai minučių į verdantį bei pasūdytą vandenį.
Sudedame šiek tiek pasmulkintus špinatus ir pakepame kelias minutes.
Kiaušinius išplakame, sudedame varškę, pilame pieną, beriame žiupsnelį druskos bei raudonėlio. Viską sutriname/išmaišome iki vientisos masės.
Ant iškepusios tešlos dedame pakepintas daržoves, apvirto brokolio žiedynus, supilame kiaušinių bei varškės plakinį, ant viršaus pabarstome sūrio.
Kepame iki 190 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Galima valgyti iškart kaip karštą patiekalą arba atvėsinti bei pasiimti su savimi į kelionę. Skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas.